Seitakuoro

Seitakuoro

Kuva Seitakuoron kuva-arkistosta

Rovaniemeläinen Seitakuoro on 60-vuotias maineikas ja palkittu kamarikuoro, joka esittää korkeatasoista ja haasteellista kuoromusiikkia. Seitakuoro on tehnyt merkittävää työtä lappilaisen musiikin sanansaattajana.

Kuoro on menestynyt erinomaisesti kuorokilpailuissa Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2006 Seitakuoro oli toiseksi paras kuoro Pärnun kansainvälisissä kansanlaulukilpailuissa, ja vuonna 2009 Seitakuoro ylsi Tšekin Olomoucissa järjestetyn suuren kuorofestivaalin viiden parhaan kuoron joukkoon ja voitti kaksi kilpasarjaa. 

Kesällä 2011 Seitakuoro saavutti erikoiskunniamaininnan Krakovan kansainvälisen kuorofestivaalin kovatasoisessa sekakuorosarjassa Puolassa. Vuoden 2016 päätteeksi kuoro vieraili Liettuassa Kaunasin kansainvälisellä Cantate Domino -joululaulufestivaalilla ja sai kunniamaininnan ”ilmaisuvoimaisin kuoro”.

Seitakuoroa johtaa Kadri Joamets. Hän on valmistunut maisteri-kuoronjohtajaksi Viron Musiikkiakatemiasta vuonna 1998 ja on kuoron musiikillisen linjan sielu.

Kuoro on tehnyt useita äänitteitä, joista uusin on Lappi-trilogian päättävä LAPPiLAISIA ELÄiMIÄ”.  Se jatkaa kuorolle sävellettyjen teosten maailman ensitaltiointia. Syksyllä 2021 julkaistun äänitteen teokset ovatkin uusinta uutta ja valmistuneet vuonna 2019 Seitakuoron järjestämään sävellyskilpailuun.

Luosto soi! -festivaalin konsertissa kuullaan parhaita paloja muun muassa Lappi-trilogiasta ja sävellyskilpailusta sekä esimerkiksi kuoron 50-vuotisjuhliinsa tilaama svengaava Tunturikulkijan tunnelmia -sarja.