Muistoja ja tunnelmakuvia kesän 2023 -festivaalilta

Muistoja ja tunnelmakuvia kesän 2023 -festivaalilta

Luosto soi! -festivaali järjestetään kesällä 2024 neljännen kerran. Ohjelmiston yksityiskohtien suunnittelu on jo käynnissä, vuoden 2024 festivaalin teema on Historian kaikuja. Ohjelma julkaistaan helmikuun 2024 alussa ja samalla alkaa lipunmyynti.

Konsertteja järjestetään muun muassa upeilla luonnon näyttämöillä Ukko-Luostolla ja Aittakurussa sekä tunnelmallisessa yli 300 vuotta vanhassa Sodankylän hirsikirkossa. Luvassa myös uusia kiinnostavia konserttipaikkoja, jotka henkivät lappilaista elämää – suuren suosion saanutta kapakkakeikkaa unohtamatta.

Ohjelmistossa tulee olemaan tuttuja klassikoita, uutta musiikkia ja harvemmin kuultuja teoksia, joita tulevat esittämään suomalaiset ja kansainväliset huippumuusikot. Uutta vuodelle 2024 tulee olemaan kansanmusiikista ammentavat teokset ja uudenlaiset kiinnostavat instrumenttikombot.

Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti Aku Sorensen.

Vuoden 2023 festivaali onnistui upeasti!

Kiitos loistaville muusikoille, väsymättömälle talkoo- ja hallintoporukalle sekä tietenkin ennen kaikkea teille, ihana yleisö. Puolet konserteista oli loppuunmyytyjä ja muissakin todella täyttä. Yleisön antama spontaani palaute on ollut suorastaan ylistävää.

Ohessa muutamia tuokiokuvia vuoden 2023 festivaaleilta. Toivomme välittävän Luoston ainutlaatuisen upeiden maisemien ja hienojen musiikkiesitysten ainutlaatuista tunnelmaa.

Nähdään taas Luostolla, Sodankylässä ja Pyhällä 1.–4.8.2024!

Kuvat: Taika Sorensen