Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun kolmannen osan kärkikolmikko on valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun kolmannen osan kärkikolmikko on valittu

Valokuvakilpailumme kolmannen osan (sydäntalvi ja alkukevät 1.2. – 30.4.2022) kärkikolmikko on valittu. Osioon saapui kolmisenkymmentä kuvaa, joista rovaniemeläinen valokuvaaja Irma Varrio valitsi kolme joukosta erottuvaa, sydäntalven ja alkukevään valoa ja tunnelmia eri tavoin ilmentävää kuvaa.

Tällä kertaa suosituin kuva-aihe ylitse muiden olivat puut. Reilu kaksi kolmasosaa kuvista oli puuaiheisia taltiointeja, joissa kevättalven valo leikki puissa tai metsänrajassa vuorokaudenaikojen värien ja tunnelmien vaihtuessa. Kärkikolmikkoonkin valikoitui kaksi puuaiheista otosta, joissa molemmissa kevättalven valoa on lähestytty eri tavoin.”

Valokuvakilpailumme jatkuu. Viimeisen kuvausjakson aiheena on loppukevät, kesä ja yötön yö. Viimeiset kilpailutyöt tulee lähettää 30.6.2022 mennessä.

Lisää tietoa valokuvakilpailusta >>>


Sininen ja valkoinen

Raikas, perinteinen kuva sinivalkoisesta hetkestä suomalaisessa kevättalvipäivässä. Kuvassa on upea valo, jonka leikki lumisessa oksistossa saa kolmiulotteisuutta taidokkaasta varjojen hallinnasta. Kolmesta kiilamaisesta elementistä rakentuva sommittelu on tiivis, ja rakentaa kuva-alalle kuvan hyvin kasassa pitävää jännitettä. Vahva ja ehyt kuva, joka kutsuu astumaan hiljaiseen, satumaiseen talvihetkeen. 

Kuvaaja: nimimerkki Jousimies


Aurinkotuuli

Mystiikkaa huokuva talvinen taikahetki, joka on toteutettu luovasti, valotuksen aikana zoom-objektiivia pyöräyttämällä. Tunnelma ja valo kuvassa ovat jo lähtökohtaisesti lämpimän kontrastiset, ja tekninen toteutustapa tuo maisemaan mielenkiintoisen lisäulottuvuuden. Keskelle sijoittuva aurinko saa kuvan otsikon mukaisesti tuulta säteisiinsä, ja tuttuun pohjoiseen metsään laskeutuu talvinen, salaperäinen valo. 

Kuvaaja: nimimerkki Kuvatonttu


Tuulen kertomaa

Perinteinen, pelkistetty, sommittelullisesti ja teknisesti hallittu kevättalvikuva tunturista. Kuvassa ovat pääosassa upeat, etualaa rytmittävät, tuulen kasaamat lumikinokset, joiden muotokielessä valot ja varjot leikkivät. Mielenkiintoinen visuaalinen kontrasti rakentuu lumikinosten terävän, ja taivaalla ajelehtivien pilvien pehmeän muotokielen välille. Avara, selkeälinjainen kuva, jossa ajatuksellakin on tilaa vaeltaa. 

Kuvaaja: nimimerkki Katinlieko