Helmi Malmgren, klarinetti

Helmi Malmgren, klarinetti

Kuva Maarit Kytöharju

Helmi Malmgren on maaseudulta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt klarinetisti. Hän esiintyy eri orkestereissa ja erilaisilla festivaaleilla ympäri Suomea ja inspiroituu siitä, kun musiikki tuntuu fyysisenä tunteena kehossa.

Kamarimusiikki ja yhteissoitto ovat lähinnä hänen sydäntään, ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on aina ollut tärkeä osa hänen muusikkouttaan. Malmgren on puhallinkvintetti Helmikvintetin perustajajäseniä ja soittaa nykymusiikkia esittävän Ääni-kollektiivin riveissä. Mieleenpainuvimpia orkesterikokemuksia on syntynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, kamariorkesteri Avanti!ssa ja Sinfonia Lahdessa. 

Orkesteri- ja kamarimusiikkirepertuaarin lisäksi Malmgren soittaa nykymusiikkia, ja hänet voi nähdä lavalla mitä erilaisimmissa projekteissa. Hän työskentelee mieluusti nykysäveltäjien kanssa yrittäen etsiä uusia tapoja ja tekniikoita toteuttaa heidän visionsa. Malmgren on soittanut monien tulevien klassikoiden kantaesityksiä niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän tekee mielellään yhteistyötä myös muiden taiteenalojen ammattilaisten kanssa. Viimeisimpiä projekteja on ollut improvisaatioon pohjautuva yhteistyö kuvataiteilija Heli Penttisen, tanssija Laura Koistisen ja sirkustaiteilija Ilona Jäntin kanssa.

Malmgren on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen, Olli Leppäniemen ja Asko Heiskasen johdolla. Lisäksi hän on viettänyt antoisat vaihtovuodet Norjan musiikkiakatemiassa ja Pariisin konservatoriossa.

<<< | >>>