Martin Malmgren, piano

Martin Malmgren, piano

Kuva Heikki Tuuli

Pianisti Martin Malmgren on tullut tunnetuksi monipuolisena esiintyjänä, jonka intohimona on tutkia musiikin tunnettuja ja tuntemattomia ulottuvuuksia. Hän konsertoi luontevasti niin solistina ja kamarimuusikkona kuin liedpianistinakin samoin kuin orkesteripianistina, nykymusiikkiyhtyeissä, kansanmuusikkona ja pop-säestäjänä. 

Malmgrenilla on harvinaisen laaja ohjelmisto varhaisesta barokista nykytaidemusiikkiin, ja hän soittaa mielellään myös teoksia taidemusiikin kaanonin ulkopuolelta. Etsimällä yhteyksiä säveltäjien välillä hän pyrkii rakentamaan siltoja eri tyylilajien ja aikakausien välillä. Malmgren on myös perustanut Agora-musiikkikollektiivin.

Malmgren on esiintynyt arvostettuna solistina mm. Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan, Belgrade Sinfonian, Helsingborgin Sinfoniaorkesterin, Torunin Filharmonisen Orkesterin, Oulu Sinfonian ja Jyväskylä Sinfonian kanssa. Hän on esittänyt Suomen kantaesityksen Doreen Carwithenin Pianokonsertosta, Guillaume Connessonen Concertinosta pianolle ja orkesterille sekä Elliott Carterin Dialogues II pianolle ja kamariorkesterille

Hänen musiikkiarkeologinen työnsä on johtanut suomalaissyntyisen Moses Pergamentin tuotannon löytämiseen. Tulevan vuoden aikana hän julkaisee maailman ensilevytyksen Pergamentin pianokonsertosta sekä lauluista yhdessä sopraano Tuuli Lindbergin kanssa ja viulupianotuotannosta viulisti Sebastian Silénin kanssa.

Malmgren suorittaa tohtoritutkintoa Sibelius-Akatemiassa, mistä hän on valmistunut musiikin maisteriksi ensisijaisena opettajanaan Ilmo Ranta. Muita merkittäviä opettajia ovat olleet Tuija Hakkila, Antti Hotti, Juhani Lagerspetz, Konstantin Bogino, Jerome Lowenthal, Henri Barda ja Liisa Pohjola.

<<< | >>>