Anu Magga, saamelaistaiteilija

Anu Magga, saamelaistaiteilija

Kuva Terhi Tuovinen

Anu Magga on saamelainen porotilan emäntä, yrittäjä ja luovan alan taitelija, jonka sydäntä lähellä on joiku ja saamelainen tarinankerrontaperinne. Magga on esiintynyt joikaamalla kouluikäisestä saakka. Eväitä tarinankerrontaan sekä elämysten tuottamiseen hän on hakenut aikanaan myös koulunpenkiltä Lapin yliopiston tarinamestari-koulutuksesta. 

Joiun ja tarinankerronnan ohella Maggan intohimo on ruoka, josta hän on tehnyt itselleen myös ammatin. Hän luotsaa Luostolla kahta ravintolaa, joten naisen luovuus näkyy ja maistuu myös lautasella. Kotipihalla, Jaakkolan porotilalla komeileva kotaravintola isoine tulipesineen ja mielenkiintoisine yksityiskohtineen tarjoaa upeat puitteet elämykselliselle kotaillalle. 

Kotaillan aikana Magga vie kuulijat mielenkiintoiselle matkalle saamelaisen mytologian, uskomusten ja joikujen pariin sekä avaa poron, Lapin sarvipäisen ikonin sielunelämää runon keinoin. 

Elämyksellisen illan aikana herkutellaan myös Lapin tapaksilla, joissa maistuu poro, paikallinen kala, villiyrtit ja lähimetsän marjat. 

<<< | >>>