Tuulia Hero, viulu

Tuulia Hero, viulu

Kuva Clara Evens Photography

Tuulia Hero on Lontoossa toimivan Paddington Trio -kamarimusiikkiyhtyeen viulisti, aktiivisesti ja monipuolisesti esiintyvä viulutaiteilija sekä kamarimusiikin ja viulunsoiton opettaja Royal Northern College of Music -taidekorkeakoulussa sekä Guildhall Young Artists King’s Cross -nuorisokoulutuksessa Lontoossa. 

Hero on voittanut ensimmäisen palkinnon useissa kansainvälisesti merkittävissä kamarimusiikkikilpailuissa ja koesoitoissa, joista viimeisimpien joukossa ovat Parkhouse Award keväällä 2023 sekä 70. kansainvälinen Royal Over-Seas League Competition keväällä 2022. Hero toimii kansainvälisten Kirckman Concert Society ja City Music Foundation -organisaatioiden taiteilijana. Kauden 2023/2024 aikana Trio esiintyi yli 50 eri konsertissa Hollannissa, Pohjois-Amerikassa, Itävallassa, Ranskassa ja Italiassa sekä BBC Radio 3:n In Tune -ohjelmassa ja Yle Radio Suomi -kanavalla. 

Hero valmistui musiikin kandidaatiksi Janne Malmivaaran luokalta Sibelius-Akatemiasta opiskeltuaan samanaikaisesti myös Hanns Eisler -korkeakoulussa Berliinissä. Hän jatkoi opintojaan Lontoon Guildhall School of Music and Drama -taidekorkeakoulussa ja valmistui esiintymisen maisteriksi Levon Chilingirianin ja David Dolanin viulu- ja improvisaatioluokilta. 

Hero soittaa Sibelius-Akatemian Stradivarius-viulua (1707) ja on kiitollinen Suomen Kulttuurirahastolle, Jenny ja Antti Wihurin säätiölle, Pro Musica sekä Martin Wegelius -säätiöille, Suomen Säveltaiteen Tukisäätiölle ja Sibelius-Akatemian tukisäätiölle saamastaan merkittävästä tuesta. 

<<< | >>>