Aida Hadzajlic, alttoviulu

Aida Hadzajlic, alttoviulu

Kuva Anna-Maria Viksten

Aida Hadzajlic on Helsingissä syntynyt suomalaiskroatialainen alttoviulisti, joka aloitti opintonsa 7- vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuonna 2018 hän aloitti opinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helge Valtosen oppilaana. Syksystä 2020 lähtien hän on opiskellut Lilli Maijalan johdolla. 

Hadzajlic on soittanut kamarimusiikkia 9-vuotiaasta lähtien ja opiskellut kamarimusiikkia mm. Marko Ylösen, Paavo Pohjolan ja Tuomas Turriagon johdolla. Hän oli perustamassa Erinys-kvartettia ja toimi sen alttoviulistina neljä vuotta. 

Hän on osallistunut yhdessä Erinys-kvartetin kanssa mm. Mimir-kamarimusiikkifestivaalille Texasissa, Meteora-festivaalille Kreikassa sekä kilpaillut Trondheimin kamarimusiikkikilpailussa syksyllä 2021.

Keväällä 2019 Hadzajlic esiintyi Juhani Nuorvalan ja Juha Siltasen modernissa oopperassa Flash Flash. Hän on esiintynyt myös yhdessä The Royal Concertgebouwn Orchestran kanssa sekä toiminut alttoviulistina mm. Helsingin kamariorkesterissa, Martin Wegelius Kamariorkesterissa, Helsinki Sinfoniettassa sekä useassa kaupunginorkesterissa.

<<< | >>>