Aida Hadzajlic, alttoviulu

Aida Hadzajlic, alttoviulu

Kuva Studio Kupu/Sade Puusa

Aida Hadzajlic on Helsingissä syntynyt suomalaiskroatialainen alttoviulisti, joka aloitti opintonsa 7-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa vuonna 2018 opettajina Lilli Maijala, Helge Valtonen, Pirkko Simojoki ja Annariina Jokela. Hadzajlic on saanut opetusta myös mm. Nils Mönkemeyerilta, Yuval Gotlibovichilta, Ivan Vukčevićilta ja Simone Gramaglialta.

Kamarimusiikki on ollut aina isossa roolissa Hadzajlicin elämässä, ja hän onkin soittanut erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa jo 9-vuotiaasta lähtien. Myöhemmin hän on opiskellut kamarimusiikkia mm. Marko Ylösen ja Paavo Pohjolan johdolla. Hän oli perustamassa Erinys-kvartettia ja toimi sen alttoviulistina neljä vuotta. 

Hadzajlicia on kuultu usealla festivaalilla kuten Musiikkia! Ruovesi ja Kokkolan Syyskamari. Tänä vuonna hän palaa toista kertaa Luoston kauniiseen maisemaan. Hän on osallistunut yhdessä Erinys-kvartetin kanssa mm. Mimir-kamarimusiikkifestivaalille Texasissa, Meteora-festivaalille Kreikassa sekä kilpaillut Trondheimin kamarimusiikkikilpailussa syksyllä 2021.

Orkesterikokemusta Hadzajlic on ehtinyt kerryttää uransa aikana paljon. Hän on toiminut äänenjohtajana mm. Turun filharmonisessa orkesterissa ja Lappeenrannan kaupunginorkesterissa sekä soittanut paljon mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Helsingin Kamariorkesterissa ja Martin Wegelius -instituutin kamariorkesterissa. Hän on esiintynyt myös yhdessä Kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin kanssa.

<<< | >>>