Philip Zuckerman, viulu

Philip Zuckerman, viulu

Kuva Anna-Maria Viksten

Ruotsalaista viulisti Philip Zuckermania ovat ylistäneet sekä yleisö että kriitikot hänen lumoavasta soinnistaan, teknisestä loistavuudestaan ja karismastaan. 

Zuckerman on Turun filharmonisen orkesterin ensimmäinen konserttimestari. Hän on myös kysytty vieraileva konserttimestari ja on vieraillut mm. Göteborgin sinfoniaorkesterissa ja Tampereen filharmonisessa orkesterissa.

Hänellä on ollut sooloesiintymisiä monissa paikoissa, esimerkkeinä Lincoln Centerin Alice Tully Hall, Lontoon South Bank Centre, Grieghallen Bergenissä, Kurhaus Baden-Baden, Anneliese Brost Musikforum Ruhr sekä Tukholman konserttitalo. Hän on esiintynyt mm. Baden-Badenin filharmonisen orkesterin, Bergenin filharmonisen orkesterin, Camerata Novan ja Orchestra di Padova e del Veneton säestämänä.

Zuckerman laatii mielellään resitaaliohjelmia vähemmän tunnettujen mestariteosten pohjalta, ja hän on konsertoinut Tukholman konserttitalon Grünewald-hallissa, Uppsala Konsert & Kongress -keskuksessa, Palladiumissa Malmössä, Perlman Music Programin Stires-Stark -konserttisarjassa ja Oslon Aula-yliopistossa.

Zuckermanon opiskellut Catherince Chon ja Itzhak Perlmanin johdolla Juilliard schoolissa. Entisiin opettajiin kuuluvat myös Natasha Beshulya, Per Enoksson ja Donald Weilerstein.

<<< | >>>