Aku Sorensen,  kapellimestari

Aku Sorensen, kapellimestari

Kuva Mario Ramirez

Aku Sorensen on suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti. Kaliforniassa syntynyt, nykyään pääasiassa Suomessa työskentelevä Sorensen on hiljattain valmistunut Sakari Oramon kapellimestariluokalta Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohdon maisteriksi. 

Sorensen on saanut oppia useilta menestyneiltä kapellimestareilta kuten Jorma Panulalta, Hannu Linnulta, Johannes Schlaeflilta, Roger Norringtonilta, Peter Eötvösiltä ja Jukka-Pekka Sarasteelta.

Vierailevana kapellimestarina Sorensen on Suomessa työskennellyt esimerkiksi Lapin kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. Hän on myös Ylioppilaskunnan soittajien ylikapellimestari. Tähän tehtävään hänet nimitettiin vuoden 2022 alussa.

Musiikkikoulutuksen tärkeyden puolestapuhujana Sorensen on johtanut myös useita nuoriso-orkestereita kuten Palo Alton kamariorkesteria, San Francisco sinfonian nuoriso-orkesteria ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteria. Vuonna 2020 hän toimi kapellimestarina Kuule minä sävellän -projektissa, jossa nuorilla on mahdollisuus saada omia sävellyksiään kantaesitettyä ammattilaisorkestereiden soittamana.

Sorensen on valmistunut myös musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta Merit Palaksen luokalta pääaineenaan viulu. Viulistina Sorensen kuuluu Helsingin kamariorkesterin perustajajäseniin, ja hän toimikin pitkään orkesterin konserttimestarina.

<<< | >>>