Theresa Pilsl, sopraano

Theresa Pilsl, sopraano

Kuva Álfheiður Erla Guðmundsdóttir

Saksalainen sopraano Theresa Pilsl on yksi sukupolvensa nousevista tähdistä. Tulevalla kaudella hän esittää mm. sopraano-osuuden Mendelssohnin Eliasoratoriosta Akademie für Alte Musik Berlinin kanssa ja Brahmsin Ein Deutches Requiemin Münchenissä ja Passaussa. 

Pilsl laulaa tällä kaudella myös resitaaleja kansainvälisellä Heidelberger Frühling festivaalilla, Lied-festivaali HIDALGO:ssa Münchenissä sekä osana Im Zentrum Lied -konserttisarjaa Kölnissä. Hän myös esittää sooloresitaalin osana Audin joulukonsertteja Ariel Zuckermannin johtaman Georgian kamariorkesterin kanssa. 

Pilsl on tehnyt yhteistyötä lukuisten kapellimestareiden ja orkestereiden kanssa, esimerkkeinä Kent Nagano ja Montrealin sinfoniorkesteri, Pietari Inkinen ja Saksan radion filharmoninen orkesteri sekä Katharina Müllner ja Wuppertalin sinfoniaorkesteri. Hän on esittänyt sooloresitaaleja Pierre Boulez -salissa ja Pianosalon Christophorissa Berliinissä, Tauberphilharmoniessa ja Mozartfest Würzburgissa sekä esittänyt laulu-improvisaatioiltoja Abguss-museossa ja Haus der Kunst -taidemuseossa Münchenissä osana Baijerin Valtionoopperan Ja, Mai -Festivaalia. 

Pilsl on opiskellut laulua Berliinin Taideyliopistossa ja Hanns Eislerin Musiikkikoulussa Berliinissä. Samaan aikaan hän opiskeli lääketiedettä Charité Berlinissä ja on ollut laillistettu lääkäri vuodesta 2021. Tällä hetkellä hän tekee tohtoriopintoja LMU Münchenissä ja tutkii äänen fysiologiaa professori Echternachin johdolla. Pilsl on syntynyt ja kasvanut Passaussa. 

<<< | >>>