Livia Schweizer, huilu

Livia Schweizer, huilu

Kuva Tuomas Tenkanen

Italian-sveitsiläinen Livia Schweizer on Helsingissä vaikuttava huilisti, improvisoija, kouluttaja ja taiteellinen tutkija. 

Schweizer aloitti huiluopinnot 8-vuotiaana Livornon konservatoriossa. Pohjoismaisen kulttuurin ja suomalaisen musiikkikentän innoittamana hän oli vuonna 2012 Erasmus-vaihdossa Oulussa. Vuonna 2014 Schweizer jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa, josta hän on valmistunut huilun ja musiikinpedagogiikan maisteri. Hänen opettajinaan ovat toimineet Mauro Rossi ja Michele Marasco Italiassa, Mikael Helasvuo ja Hanna Kinnunen Sibelius-Akatemiassa sekä vaihtovuoden aikana Jim Walker Etelä-Kalifornian Yliopistossa.

Helsinkiin muuton jälkeen Schweizer on osoittanut olevansa erittäin monipuolinen freelance-muusikko. Hän on ollut mukana monissa nyky- ja kokeilevan musiikin projekteissa ja soittanut monien yhtyeiden kanssa, esimerkkeinä NYKY Ensemblen, Korvat Auki, UMUU-ensemble, Eloa ry, Tampering, Avanti!, Turun filharmoninen orkesteri, Jyväskylä Sinfonia, Pori Sinfonietta ja Sinfonia Lahti. Hän on myös esiintynyt monilla festivaaleilla kuten Flow-festivaali, Helsingin Juhlaviikot, UNM-festivaali ja Musica Nova. 

Schweizer soittaa European Composers Improvisers Orkesterissa (E.C.I.O) ja oli perustamassa Earth Ears Ensemblea. Aktiivisen konserttitoiminnan lisäksi Schweizer opettaa huilunsoittoa International School of Music Finlandissa.

Hän tekee Sibelius-Akatemiassa tohtorintutkintoa, jossa hän tutkii, miten epätavanomaisia nuotinkirjoitustapoja voidaan käyttää edistämään kulttuurienvälistä yhteistyötä nykymusiikissa.

Schweizerin toimintaa ovat tukeneet Taiteiden edistämiskeskus Taike, Musiikinedistämissäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. 

<<< | >>>