Keval Shah, piano

Keval Shah, piano

Kuva Gerrard Collett

Keval Shah on sukupolvensa johtava kansainvälinen liedpianisti, joka on ollut Sibelius-Akatemiassa liedin, fonetiikan ja laulumusiikin lehtorina vuodesta 2020. Akateemisen toiminnan lisäksi hän on aktiivinen esiintyjä ja soittaa maailman johtavien laulajien kanssa resitaaleissa ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Hän on myös suosittu vieraileva opettaja ja konserttikuraattori. 

Konserttitoiminnan lisäksi Shah‘ta kuulee säännöllisesti BBC Radio Kolmosen ja BBC World Servicen radiojuontajana. Keväällä 2022 hän esitteli kolmiosaisen sarjan laulusta ja kamarimusiikista nimeltä The Art of Accompaniment, ja äskettäin hän juonsi radiodokumentin suomalaisesta säveltäjä Kaija Saariahosta. Shah on Sibelius-Akatemian Soiva Kieli -konserttisarjan perustaja ja taiteellinen johtaja, ja hän on Helsinki Seriös -konserttisarjan lied-kuratoija. Kesäkuussa 2024 Shah’sta tulee ensimmäinen pianisti, joka on kuulunut kansainvälisen Mirjam Helin -kilpailun tuomaristoon. 

Shah on toiminut opettajana myös Lontoon Royal Academy of Musicissa, Royal College of Musicissa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Norjan musiikkiakatemiassa sekä Mälardalenin musiikki- ja ooppera-akatemiassa Ruotsissa. Tällä kaudella hän palaa Norjan musiikkiakatemiaan pitämään sarjan lied-mestarikursseja ja on vieraileva taiteilija New Yorkin Juilliardissa. 

<<< | >>>