Saara Särkimäki, sello

Saara Särkimäki, sello

Kuva Emma Mali

Saara Särkimäki on pullantuoksuisen Länsi-Helsingin musiikkiopiston kasvatti. Sieltä sello-opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiaan ja myöhemmin vielä maisteriopintoihin Gustav Riviniuksen luokalle Hochschule für Musik Saariin. Vaihtolukukauden 2019-2020 hän vietti Universität der Künstessä Berliinissä. Syksyllä 2022 Särkimäki voitti ensimmäisen palkinnon Walter-Gieseking -kilpailussa ja neljännen palkinnon Turun sellokilpailussa.

Kamarimusiikki on pienestä pitäen ollut lähellä Särkimäen sydäntä. Sen myötä tie on vienyt mm. vuoden 2020 Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaaliin sekä Hile-trion jäsenenä Yehudi Menuhin Live Music Now Saarland -säätiön kamarimusiikkistipendiaatiksi ja Claudia-Meyer -palkinnon voittajaksi. Lisäksi hänet voi bongata kamarimusisoimassa mm. Luosto soi! -festivaalilla sekä Kamarimusiikkiviikoilla Saarbrückenissä. 

Särkimäki soittaa Helsingin kaupunginorkesterissa ja käyttää vapaa-aikansa ruisleivän leipomiseen, boulderoiden ja nautiskellen laadukkaista jäätelöistä sekä luonnon rauhasta. 

<<< | >>>