Hilda Kunnola, harppu

Hilda Kunnola, harppu

Kuva Arto Kunnola

Kuusistosta lähtöisin oleva Hilda Kunnola on helsinkiläinen harpisti, joka viimeistelee maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa Stefania Saglietti Couton johdolla.

Aikaisempia opintojaan Kunnola on suorittanut Sibelius-Akatemiassa Päivi Severeiden, Emmanuel Ceyssonin ja Freiburgin konservatoriolla Kirsten Ecken opissa.

Kunnolaa on kuultu kamarimuusikkona mm. Kamarikesä-festivaalilla, Helsinki Chamber Music Festivaalilla, Toivakan kamarimusiikkifestivaalilla ja Luosto soi! -festivaalilla. Orkesterimuusikkona hän on tehnyt yhteistyötä mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tampere Filharmonian ja Sinfonia Lahden kanssa sekä ollut sijaisena Turun filharmonisen orkesterin riveissä.

Vuonna 2022 Kunnolaa kuultiin solistina Sinfonia Lahdessa, ja keväällä 2019 hän debytoi Radion sinfoniaorkesterin nuorena solistina. Samana vuonna hänet valittiin yhdeksi Pro Musica Säätiön Vuoden nuorista muusikoista.

Vuonna 2023 Kunnola työskenteli harpistina Suomen Kansallisteatterin näytelmässä Nuoret idealistit. Samana vuonna hän tuli kolmanneksi Helsingin harppukilpailuissa.

Suureksi avuksi hänen Lyon and Healy 23 -harppunsa rahoittamisessa on ollut Suomen Kulttuurirahasto.

<<< | >>>