Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Kuva Özlem Şen Creative Agency

Alttoviulisti Vuokko Lahtinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja viimeistelee opintojaan Berliinin Taideyliopistossa Wilfried Strehlen alttoviululuokalla. 

Aiempia opintoja hän on suorittanut Pariisin ja Helsingin konservatorioissa sekä Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla. Lahtisen aiempina alttoviuluopettajina ovat toimineet Ulrich Knörzer, David Gaillard, Tommi Aalto ja Helge Valtonen.

Kamarimusiikki on kuljettanut Lahtisen esiintymään mm. Huippuvuorille, Loiren jokilaaksoon Ranskaan, Luoston tuntureille ja Lappeenrannan Kumaus-festivaalille.

Orkesterikokemusta Lahtinen on kartoittanut Berliinin filharmonikoissa, Tanskan radion sinfoniaorkesterissa, Herbert von Karajan -akatemian orkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tapiola Sinfoniettassa. Kuluneen kevään Lahtinen toimi varaäänenjohtajana Kansallisoopperan orkesterissa. 

Monitaiteellinen työskentely on Lahtiselle erityisen tärkeää. Keväällä 2023 hän toteutti teatteria, ukrainalaista nykymusiikkia ja äänitaidetta yhdistävän esityksen Helsingin Musiikkitaloon yhteistyössä ukrainalaisen lastenteatteri Kalamburin kanssa. Lisäksi hän tekee säännöllistä yhteistyötä mediataiteilija Otso Havannon kanssa tutkien esimerkiksi aivojen sähkökäyrien liikettä musiikkiesityksen aikana.

<<< | >>>