Lapin kamariorkesteri on festivaalin pääesiintyjä Ukko-Luoston ulkoilmakonsertissa.

Lapin kamariorkesteri on Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Se on perustettu vuonna 1972. Orkesterissa on 18 vakituista muusikkoa. Orkesterin taiteellinen johtaja on kapellimestari John Storgårds. Kuvat Tina Lindroos

Ukko-Luoston konsertissa orkesteria johtaa sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka, joka toimii Lapin kamariorkesterin päävierailijana kesään 2021 saakka. Hän valmistui kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017, ja hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Djupsjöbacka on myös jousikvartetti Meta4:n perustajajäsen, sekä ainoa suomalaisjäsen maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä.

Pääkonsertin solisti on ruotsalainen sopraanosaksofonisti Anders Paulsson. Hän konsertoi ensimmäisen kerran Carnegie Hallissa vuonna 1992. Sen jälkeen hän on esiintynyt sadoissa solistikonserteissa yli 20 maassa. Lukuisat säveltäjät eri puolilla maailmaa ovat omistaneet teoksia Anders Paulssonille, joka on onnistunut luomaan sopraanosaksofonistille harvinaisen uran myös taidemusiikin puolella.

Pääkonsertti järjestetään lauantaina 1.8.2020 klo 13-15 Ukko-Luoston upeissa tunturimaisemissa.

kuva Antti Hannuniemi


Nuori amerikkalaissuomalainen kapellimestari Aku Sorensen on Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja.

Aku Sorensen on San Franciscon lahden ympäristössä kasvanut viulisti, joka asuu nykyään Suomessa ja opiskelee Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla.

Aktiivisena orkesterimuusikkona hän on soittanut useissa nuoriso- ja opiskelijaorkestereissa ja myös johtanut niitä. Aku on ollut erittäin kysytty sijainen suomalaisissa orkestereissa.

Aku Sorensen on Helsingin Kamariorkesterin perustajajäsen ja toimii yhtyeen konserttimestarina. Hän toimii myös NYKY-ensemblen tuottajana ja muusikkona useissa kamarimusiikkia ryhmissä.

kuva Mario Ramirez


3+