Esiintyjät

Esiintyjät

Luosto soi! -festivaalilla on mahdollisuus kuulla pitkän kansainvälisen uran tehneiden taitelijoiden lisäksi kiinnostavia nuoremman polven suomalaisia ja kansainvälisiä huipputason muusikoita Italiasta, Ranskasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.


Lapin kamariorkesteri on festivaalin pääesiintyjä Ukko-Luoston ulkoilmakonsertissa. Ukko-Luoston konsertissa orkesteria johtaa sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka, joka toimii Lapin kamariorkesterin päävierailijana kesään 2021 saakka.

Tomas Djuosjöbacka valmistui kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017, ja hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Djupsjöbacka on myös jousikvartetti Meta4:n perustajajäsen, sekä ainoa suomalaisjäsen maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä.

Pääkonsertin solisti on ruotsalainen sopraanosaksofonisti Anders Paulsson. Hän konsertoi ensimmäisen kerran Carnegie Hallissa vuonna 1992. Sen jälkeen hän on esiintynyt sadoissa solistikonserteissa yli 20 maassa. Lukuisat säveltäjät eri puolilla maailmaa ovat omistaneet teoksia Anders Paulssonille, joka on onnistunut luomaan sopraanosaksofonistille harvinaisen uran myös taidemusiikin puolella.

Pääkonsertti järjestetään lauantaina 31.7.2021 klo 13-15 Ukko-Luoston upeissa tunturimaisemissa.

Tule mukaan nostamaan maljaa uudelle festivaalille!

kuva Antti Hannuniemi


Nuori amerikkalaissuomalainen kapellimestari Aku Sorensen on Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja.

Aku Sorensen on San Franciscon lahden ympäristössä kasvanut viulisti, joka asuu nykyään Suomessa ja opiskelee Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla.

Aktiivisena orkesterimuusikkona hän on soittanut useissa nuoriso- ja opiskelijaorkestereissa ja myös johtanut niitä. Hän on ollut erittäin kysytty sijainen suomalaisissa orkestereissa.

Aku Sorensen on Helsingin Kamariorkesterin perustajajäsen ja toimii yhtyeen konserttimestarina. Hän toimii myös NYKY-ensemblen tuottajana ja muusikkona useissa kamarimusiikkia ryhmissä.

Kuva Mario Ramirez


Tutustu tarkemmin festivaalin esiintyjiin. Oheisen listan kautta näet lyhyen esittelyn festivaalilla esiintyvistä muusikoista.