Joonas Pekonen, viulu

Joonas Pekonen, viulu

Kuva Netta Taskinen

Viulisti Joonas Pekonen opiskelee Krysia Osostowiczin luokalla Guildhall School of Music & Drama -koulussa. Hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, jossa häntä opettivat Tero Latvala ja Merit Palas. Tätä ennen Pekonen opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Muita tärkeitä musiikillisia vaikuttajia hänelle ovat olleet Zoja Istomina, Marko Ylönen ja Paavo Pohjola.

Pekonen on esiintynyt useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa. Näistä mainittakoon Vuohijärvi Soi!, Flow Festivaali ja Heinäveden musiikkipäivät. Hän on päässyt esiintymään myös ulkomaisilla festivaaleilla, esimerkiksi Aurora -festivaaleilla Ruotsissa sekä Allegro Vivo -festivaaleilla Itävallassa. 

Vuonna 2020 Pekonen valittiin Suomen Kansallisoopperan koulutusohjelmaan. Lisäksi hän toimi konserttimestarina Guildhall Autumn Opera -produktiossa, sekä Opera BOXin Turandot -produktiossa. Hän osallistui myös Jukka-Pekka Sarasteen Lead! Akatemiaan, jossa hän työskenteli Suomalaisen Kamariorkesterin sekä Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa.

Pekonen on esiintynyt Joensuun ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hänen työskentelyään ovat tukeneet muun muassa Wegelius -säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemia, sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Pekonen soittaa Suomen Kulttuurirahaston hänelle lainaamalla Pierre & Hippolyte Silvestre -viululla.

<<< | >>>