Joonas Pekonen, viulu

Joonas Pekonen, viulu

Kuva Olivia da Costa

Joonas Pekonen on monipuolinen suomalainen viulisti. Hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, josta hän jatkoi tutkinto-opintojaan Tero Latvalan ja Merit Palaksen johdolla. 

Tällä hetkellä Joonas opiskelee Guildhall School of Music & Drama -koulussa professori Krysia Osostowiczin johdolla. Lisäksi hänet valittiin Lontoon Sinfoniaorkesterin LSO Scheme koulutusohjelmaan kevääksi 2022.

Kiinnostus kamarimusiikkia kohtaan on vienyt Pekosen useille festivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Näistä mainittakoon IMS Prussia Cove ’Open Chamber’ Isossa-Britanniassa, Aurora Festivaali Ruotsissa ja Flow Festival Suomessa, joista viimeisimmässä hän esitti Philip Glassin musiikkia NYKY Ensemblen kanssa. 

Pekonen soittaa ensiviulua Picea-kvartetissa, jonka kanssa hän voitti vuoden 2021 St James’ kamarimusiikkikilpailun Lontoossa.

Pekonen otti osaa Suomen Kansallisoopperan kisällikoulutukseen vuonna 2020 ja on työskennellyt useissa Suomalaisissa orkestereissa niin tuttisoittajana kuin liiderinä. Hän on esiintynyt Joensuun ja Kuopion Kaupunginorkesterin solistina. 

Pekosen soitin on Suomen Kulttuurirahaston hänelle ystävällisesti lainaama Anon. Antonio Stradivari 1699 viulu.

<<< | >>>