Helmi Malmgren, klarinetti

Helmi Malmgren, klarinetti

Kuva Maarit Kytöharju

Helmi Malmgren on maaseudulta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt klarinetisti. Hän esiintyy työkseen orkestereissa ja erilaisilla festivaaleilla eri puolilla Suomea ja inspiroituu siitä, kun musiikki tuntuu fyysisenä tunteena kehossa.

Kamarimusiikki ja yhteissoitto ovat hänen sydäntään lähellä, ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on aina kuulunut tärkeänä osana hänen muusikkouteensa. 

Malmgren on puhallinkvintetti Helmikvintetin perustajajäseniä ja soittaa nykymusiikkia esittävän Ääni-kollektiivin riveissä. Mieleenpainuvimpia orkesterikokemuksia on syntynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, kamariorkesteri Avanti!ssa ja sinfonia Lahdessa. 

Orkesteri- ja kamarimusiikkirepertuaarin lisäksi Malmgrenin voi usein kuulla soittavan nykymusiikkia, ja hänet voi nähdä lavalla mitä erilaisimmissa projekteissa. 

Malmgren työskentelee mieluusti nykysäveltäjien kanssa yrittäen etsiä uusia tapoja ja tekniikoita toteuttaa visionsa. Hän on soittanut monien tulevien klassikoiden kantaesityksiä niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Malmgren tekee myös mielellään yhteistyötä muiden taiteenalojen ammattilaisten kanssa. Viimeisimpiä projekteja on ollut improvisaatioon pohjautuva yhteistyö kuvataiteilija Heli Penttisen ja tanssija Laura Koistisen kanssa.

Malmgren on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen, Olli Leppäniemen ja Asko Heiskasen johdolla. Lisäksi hän on viettänyt antoisat vaihtovuodet Norjan musiikkiakatemiassa ja Pariisin konservatoriossa. 

<<< | >>>