Helmi Malmgren, klarinetti

Helmi Malmgren, klarinetti

Helmi Malmgren on nuori ja monipuolinen klarinetisti Helsingistä. Hän esiintyy säännöllisesti orkestereiden kanssa ja erilaisilla festivaaleilla ympäri Suomea. Musiikki on myös vienyt hänet niin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan ja Espanjaan kuin Romaniaankin.

Kamarimusiikki ja yhteissoitto on Malmgrenin sydäntä lähinnä, ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on aina kuulunut tärkeänä osana hänen muusikkouteensa. 

Malmgren on puhallinkvintetti Helmikvintetin perustajajäseniä ja soittaa nykymusiikkia esittävän Ääni-kollektiivin riveissä. Orkesterisoitto on myös hänen mielipuuhaansa, ja Malmgren onkin esiintynyt säännöllisesti mm. kamariorkesteri Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan, Kansallisoopperan ja Helsingin kaupunginorkesterin riveissä.

Orkesteri- ja kamarimusiikkirepertuaarin lisäksi Malmgrenin voidaan usein kuulla soittavan nykymusiikkia, ja hänet voi nähdä lavalla mitä erilaisimmissa projekteissa. 

Malmgren työskentelee mieluusti nykysäveltäjien kanssa yrittäen etsiä uusia tapoja ja tekniikoita toteuttaa heidän visioitaan, ja hän on soittanut monien tulevien klassikoiden kantaesityksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Malmgren on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen, Olli Leppäniemen ja Asko Heiskasen johdolla. Sen lisäksi hän on hakenut oppia Norjan musiikkiakatemiasta ja Pariisin konservatoriosta. 

<<< | >>>