Laura Martin, sello

Laura Martin, sello

Kuva Marie Hamel

Laura Martin on erittäin monipuolinen muusikko. Klassisen repertuaarin lisäksi hänellä on aina ollut vahva mielenkiinto yleistä taidetta kohtaan. Hän tulkitsee mieluusti, miten eri taidemuodot ruokkivat toisiaan ja miten niiden yhdistäminen voi luoda erilaisia viestejä. 

Konsertti-taidenäyttelyistä improvisoituihin esityksiin tanssijoiden kanssa Martinin viimeisin monitaiteinen esitys oli The Taste of Rememberance osana Helsingin Butoh-festivaalia marraskuussa 2020.

Martin on yksi harvoista muusikoista, joka on itse rakentanut oman soittimensa. Hän oli silloin 17-vuotias, ja itse rakennettu sello oli hänen taiteellinen kumppaninsa monia vuosia. Ainutlaatuisesta kokemuksesta syttyikin intohimo tulkita äänentuottoa sen syvimmästä ytimestä. 

Martin suoritti kandidaatin tutkinnon Brysselin Kuninkaallisessa Konservatoriossa Marie Hallynckin luokalla. Hän valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemialta vuonna 2018, missä hän opiskeli Martti Rousin kanssa. Tällä hetkellä Martin toimii opetusassistenttina Martti Rousin luokalla.

Martin on ollut mukana useassa projektissa ja mestarikurssilla: mm. Festival Pablo Casals, Villecrozin Akatemia, Amsterdamin Sello Biennale (2016), 9. Osaka kamarimusiikkikilpailu ja Creative Dialogue IX yhteistyössä säveltäjä Kaija Saariahon ja sellisti Anssi Karttusen kanssa. 

Martin on tehnyt yhteistyötä monen taiteilijan kanssa. Näistä mainittakoon viulisti Mihaela Martin, pianistit Kyoko Ashimoto, Martti Rautio, Valeria Resjan, Irina Zahharenkova ja koloratuurisopraano Piia Komsi.

Kesällä 2018 Martin kutsuttiin Professional Performance Artistiksi Bostonin musiikki-instituutin 12 Hour Masterclass -sarjassa Bostonin Sinfoniaorkesterin muusikoiden kanssa. Samana kesänä hän osallistui Santanderin musiikkifestivaaliin Espanjassa. 

Helmikuussa 2019 Martin perusti Martti Rousin kanssa CelloFest.fi:n, joka on Suomen ensimmäinen kansainvälinen sellofestivaali.

Nykyään Helsingissä vaikuttava Martin toimii Helsingin kamariorkesterin soolosellistinä ja soittaa säännöllisesti muidenkin suomalaisten orkestereiden kanssa: mm. Helsingin Kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Kansallisooppera ja Lapin Kamariorkesteri.

<<< | >>>