Livia Schweizer, huilu

Livia Schweizer, huilu

Kuva Heikki Tuuli

Italian-sveitsiläinen Livia Schweizer aloitti huiluopinnot 8-vuotiaana Livornon konservatoriossa Mauro Rossin oppilaana. Nuorena muusikkona hän voitti Italiassa palkintoja useissa kansallisissa kilpailuissa. Livornosta valmistumisen jälkeen Livia jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Mikael Helasvuon luokalla.

Helsinkiin muuton jälkeen Schweizer on osallistunut moneen nykymusiikkiprojektiin. NYKY Ensemblen kanssa hän on soittanut Helsingin Juhlaviikoilla ja Flow Festivaalilla. Tämän lisäksi hän on esiintynyt osana UMUU-ensemblea ja soittanut nuorten säveltäjien kantaesityksiä Suomessa, Virossa ja Italiassa. 

Vuonna 2017 Schweizer osallistui GLOMUS-leiriin Braziliassa. Siellä hän tutustui erilaisiin taiteilijoihin eri puolilta maailmaa, mikä vahvisti hänen uskoaan, että yksi hänen tehtävistään on käyttää musiikkia keinona luoda uutta ja kommunikoida niin, että mukana on muusikoita ja taiteilijoita mahdollisimman monesta kulttuurista. 

Schweizerille on myös kehittynyt syvä kiinnostus improvisointiin, ja tämä on johtanut hänet organisoimaan monta monitaiteellista projektia Helsingissä yhteistyössä tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa. Hän on improvisointiryhmän Hexadin jäsen. 

Schweizer suoritti kisällikoulutuksen Suomen Kansallisoopperan kanssa vuonna 2018. Nyt hän on Helsingin Kamariorkesterin jäsen, ja esiintyy usein Helsinki Sinfoniettan kanssa, jolloin hän on soittanut muun muassa Christoph Alststaedtin, Santtu-Matias Rouvalin, ja Leif Segerstamin johdolla. 

Keväällä 2019 Schweizer täydensi opintojaan vaihto-opiskelijana Etelä-Kalifornian yliopistossa Jim Walkerin luokalla. Los Angelesissa hänellä oli myös mahdollisuus olla osana yliopiston Early-Music yhtyettä, jota johti Adam Gilbert. 

Tällä hetkellä Schweizer viimeistelee maisterin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa Mikael Helasvuon ja Hanna Kinnusen johdolla. Hän opiskelee myös barokkihuilua Jari Puhakan kanssa. Schweizer on aktiivinen freelancer ja opettaa International School of Music Finlandissa. 

<<< | >>>