Livia Schweizer, huilu

Livia Schweizer, huilu

Kuva Tuomas Tenkanen

Italian-sveitsiläinen Livia Schweizer aloitti huiluopinnot 8-vuotiaana Livornon konservatoriossa Mauro Rossin oppilaana. Nuorena muusikkona hän voitti Italiassa palkintoja useissa kansallisissa kilpailuissa. Livornosta valmistumisen jälkeen Schweizer jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Mikael Helasvuon luokalla.

Helsinkiin muuton jälkeen Schweizer on osoittanut olevansa erittäin monipuolinen freelance-muusikko, joka nauttii erilaisista ohjelmistoista ja esiintymistilanteista. Hän on ollut mukana monissa nyky- ja kokeilevan musiikin projekteissa ja on tehnyt yhteistyötä monien yhtyeiden kanssa, esimerkkeinä NYKY Ensemblen, Korvat Auki, UMUU-ensemble, Eloa ry ja Tampering. Hän on myös esiintynyt usealla festivaalilla, mm. Flow-festivaali, Helsingin Juhlaviikot, UNM-festivaali ja Musica Nova. 

Tällä hetkellä Schweizer on erittäin kiinnostunut musiikin ja muun taiteen sekä ympäristöteemojen yhdistämisestä. Hänelle on tarjoutunut myös mahdollisuus työskennellä taiteilijaresidensseissä Outokummun Vanhassa kaivoksessa ja Villa Karossa Grand-Poponissa (Benin). 

Viime vuosina Schweizer on keskittynyt improvisointiin ja mahdollisuuksiin yhdistää yleisö esiintymistilaan ja toimia kommunikaatioväylänä taitelijoiden kanssa eri kulttuureista. 

Schweizer soittaa Septad-yhtyeessä, joka keskittyy reaaliaikaisesti sävellettyyn musiikkiin ja Earth Ears Ensemblessa, joka nostaa estradille harvemmin kuultuja nykymusiikkisäveltäjiä. 

Schweizer on myös aktiivinen orkesterimuusikko. Vuonna 2018 hän suoritti kisällikoulutuksen Kansallisoopperan orkesterissa ja on Helsingin kamariorkesterin jäsen. Hän on soittanut Jyväskylän Sinfoniassa, Porin Sinfoniettassa, Kuopion Kaupunginorkesterissa ja on toiminut huilun äänenjohtajan sijaisena Turun Filharmonisessa Orkesterissa ja piccolon soittajan sijaisena Sinfonia Lahdessa. 

Schweizer suoritti opintovaihdon Etelä-Kalifornian yliopistossa Jim Walkerin luokassa. Vaihdon aikana hänellä oli mahdollisuus esiintyä useasti Early Music Ensemblessa Adam Gilbertin johdolla. 

Vuonna 2021 Schweizer valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sivuaineina barokki- ja nykymusiikki.  Hänen opettajinaan toimivat Mikael Helasvuo ja Hanna Kinnunen, barokkihuilun opettaja Jari Puhakka. 

Schweizer opettaa huilun soittoa ja musiikinoppia International School of Music Finlandissa. 

<<< | >>>