Martin Malmgren, piano

Martin Malmgren, piano

Kuva Heikki Tuuli

Pianisti Martin Malmgren on tullut tunnetuksi monipuolisena esiintyjänä, joka luontevasti konsertoi niin solistina, kamarimuusikkona kuin liedpianistinakin. 

Malmgrenilla on harvinaisen laaja ohjelmisto varhaisesta barokista nykytaidemusiikkiin, ja hän soittaa mielellään myös teoksia taidemusiikin kaanonin ulkopuolelta. Etsimällä yhteyksiä säveltäjien välillä hän pyrkii rakentamaan siltoja eri tyylilajien ja aikakausien välillä. 

Malmgren on Key Discoveries -konserttisarjan perustaja ja on myös ollut perustamassa Helsingin kamariorkesteria yhdessä kapellimestari James Kahanen ja viulistikapellimestari Aku Sorensenin kanssa.

Malmgren on esiintynyt arvostettuna solistina mm. Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan, Belgrade Sinfonian, Helsingborgin Sinfoniaorkesterin, Torunin Filharmonisen Orkesterin, Oulu Sinfonian ja Jyväskylä Sinfonian kanssa.  

Malmgren on esittänyt Suomen kantaesityksen Doreen Carwithenin Pianokonsertosta, Guillaume Connessonen Concertinosta pianolle ja orkesterille sekä Elliot Carterin Dialogues kahdelle pianolle ja kamariorkesterille. 

Vuosien varrella Malmgren on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Israelissa. 

Malmgren on suorittanut musiikin kandidaattitutkinnon Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun alaisuudessa toimivassa Edsberg-instituutissa, jossa hän opiskeli pianonsoittoa Mats Widlundin ja kamarimusiikkia Mats Zetterqvistin opissa. 

Malmgren on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ensisijaisena opettajanaan Ilmo Ranta. Muita merkittäviä opettajia ovat olleet Tuija Hakkila, Antti Hotti, Juhani Lagerspetz, Konstantin Bogino, Jerome Lowenthal ja Liisa Pohjola.

<<< | >>>