Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Kuva Özlem Şen Creative Agency

Kuopiossa syntynyt alttoviulisti Vuokko Lahtinen opiskelee parhaillaan Berliinin ja Helsingin Taideyliopistoissa opettajinaan Wilfried Strehle ja Pirkko Simojoki. 

Aiempia opintoja hän on suorittanut mm. Pariisin ja Helsingin konservatorioissa sekä Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla. Lahtisen aiempina alttoviuluopettajina ovat toimineet Ulrich Knörzer, David Gaillard, Tommi Aalto ja Helge Valtonen. 

Kamarimusiikki on kuljettanut Lahtisen esiintymään mm. Huippuvuorille, Loiren jokilaaksoon Ranskaan, Luoston tuntureille ja Lappeenrannan Kumaus-festivaalille. 

Orkesterikokemusta Lahtinen on kartoittanut Berliinin filharmonikoissa, Tanskan Radion sinfoniaorkesterissa, Herbert von Karajan -akatemian orkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa ja kamariorkesteri Avanti!:ssa.

Monitaiteellinen työskentely on Lahtiselle erityisen tärkeää. Sitä hän harjoittaa Spectrum Records -levy-yhtiössä, mediataiteilija Otso Havannon kanssa sekä tanssitaiteilija Kauri Sorvarin työryhmässä.

<<< | >>>