Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Kuva Maarit Kytöharju

Vuokko Lahtisen muusikkoutta kuvastaa rakkaus ja luottamus musiikin ihmisyyttä ja empatiaa vahvistavaan voimaan. Taiteilijana hänelle on tärkeää vankistaa musiikin asemaa yhteiskunnallisena äänenä sekä tuoda taidetta osaksi yhteiskuntamme perustarpeita.Lahtinen on osallistunut Aurora Borealis -säätiön kansainväliseen ilmastokonferenssiin Huippuvuorilla sekä ottanut musiikillisesti osaa tiedeviestintäorganisaatio Allegra Labin Ilmastonmuutosiltaan.

Erittäin tärkeää Lahtiselle on myös leikintäyteinen yhteistyö mediataiteilija Otso Havannon kanssa sekä osakkuus Spektrum Records -levy-yhtiössä, joka pyrkii edistämään avoimuutta ja luovuutta.

Lahtinen on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tommi Aallon ja Pirkko Simojoen johdolla ja täydentänyt opintojaan Pariisin kansallisessa konservatoriossa David Gaillardin ja Nicolas Bônen alttoviululuokalla.  Tällä hetkellä hän jatkaa alttoviuluopintojaan filharmonikko Ulrich Knörzerin kanssa Berliinin Taideyliopistossa.

Lahtinen soittaa ystäviensä kanssa esimerkiksi Hvitträskin ja Toivakan kamarimusiikkifestivaaleilla, Kumaus-festivaalilla, berliiniläisessä Ilinx-nykymusiikkiyhtyeessä sekä Festival des Cordes de Loire -festivaalilla Ranskassa.

Orkesterikokemusta Lahtinen on kartoittanut muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa ja Berliinin Filharmonikoiden Herbert von Karajan -akatemian orkesterissa.

Uutta musiikkia hän on esittänyt suomalaisen musiikin konsertissa Wienin Musikvereinissa, Jukka Tiensuun 70-vuotisjuhlakonsertissa, NYKY-ensemblessä, Kallion Nykymusiikkipäivillä ja Flow-festivaalilla.

Jorma Panulan luotsaamien orkesterinjohdon opintojen myötä Lahtinen on päässyt työskentelemään muun muassa Kuopion, Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkestereiden kanssa.

Lahtisen musiikillista taivalta ovat äidin ohella ystävällisesti tukeneet Pro Musica -säätiö, Paulon säätiö, Taiteen Edistämiskeskus, Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö ja Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

<<< | >>>