Elisar Riddelin, viulu

Elisar Riddelin, viulu

Kuva Sujari Britt

Kapellimestari ja säveltäjä Elisar Riddelin tekee maisterin kapellimestariopintoja Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa professori Tommy B. Anderssonin luokalla. 

Aiemmin Riddelin on suorittanut opintoja Saksassa professori Ari Rasilaisen kanssa Hoschule für Musik Würzburgissa ja Sibelius-Akatemiassa professori Jorma Panulan ja Petri Komulaisen kanssa.

Mestarikursseilla ja festivaaleilla Riddelin on pääsyt johtamaan muun muassa Rheinland-Phalz Filharmoniaa, Hoffer Filharmoniaa, Vaasan, Joensuun, Lappeenrannan, Mikkelin ja Jyväskylän kaupunginorkestereita. Hän on myös toiminut Esa Heikkilän assistenttina useassa orkesterissa.

Riddelin nauttii nuoriso-orkestereiden kanssa toimimisesta ja on esiintynyt kansallisen nuoriso-orkesteri Vivon ja Uusi Lahti -kamariorkesterin kanssa. Riddelin myös perusti Caprico-orkesterin, mikä keskittyy vahvasti nykymusiikkiin. Tämän yhtyeen kanssa hän on esittänyt yli 20 uutta kamariorkesteriteosta nuorilta suomalaisilta säveltäjiltä. 

Riddeliniä pidetään merkittävänä nuorena suomalaisena säveltäjänä. Hänen teoksiaan on esitetty festivaaleilla ympäri Suomea: muun muassa Helsingin Juhlaviikot, Sysmän suvisoitto, Musequel, ja Kajaanin runoviikot. Hänen teoksiaan on esitetty myös Ranskassa, Luxemburgissa ja Saksassa. 

Riddelin tekee säännöllisesti yhteistyötä myös muiden alojen taiteilijoiden kanssa, esimerkkeinä kuvataiteilijat, keraamikot ja näyttelijät. 

Hän on saanut useita apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Hänet on valittu esimerkiksi Pro Musica -säätiön vuoden nuoreksi muusikoksi, ja hän saanut tukea myös Suomen kulttuurirahastolta.

<<< | >>>