Saara Kurki, alttoviulu

Saara Kurki, alttoviulu

Kuva Siiri Alanko

Saara Kurki on espoolaislähtöinen alttoviulisti. Hän aloitti viulunsoiton Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, mutta 14-vuotiaana soitin vaihtui alttoviuluun kaveriporukasta perustetun jousikvartetin innoittamana. 

Vuonna 2013 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Lilli Maijalan oppilaana. Syksystä 2016 hän opiskeli Malin Bromanin johdolla Edsbergissä, Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi syksyllä 2021. 

Kurki on sittemmin täydentänyt opintojaan Sibelius-Akatemiassa Atte Kilpeläisen oppilaana ja opiskellut myös barokkialttoviulua opettajanaan Minna Kangas. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Mats Zetterqvistin, Paavo Pohjolan ja Antti Tikkasen johdolla.

Tampereen alttoviulukilpailussa 2017 Kurki palkittiin toisella sijalla ja hän esiintyi Tampere Filharmonian solistina. Syksyllä 2020 hän esiintyi Academy Woodwinds -orkesterin solistina.

Keväällä 2022 Kurki toimii Tampere Filharmonian alttoviulusektion äänenjohtajana. Hän on intohimoinen kamarimuusikko ja on esiintynyt muun muassa Crusell-festivaalilla, Avantin suvisoitossa ja kesäkonserttisarjassa, Aino Actén kamarifestivaalilla, Luosto soi! -festivaalilla sekä Kokkolan Syyskamari- ja Kamarikesä-festivaaleilla. 

Kurjella on käytössään OP Ryhmän Taidesäätiön Maussiell-alttoviulu vuodelta 1722.

<<< | >>>