Saara Kurki, alttoviulu

Saara Kurki, alttoviulu

Kuva Siiri Alanko

Saara Kurki on espoolaislähtöinen alttoviulisti. Hän aloitti viulunsoiton Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, mutta 14-vuotiaana soitin vaihtui alttoviuluun kaveriporukasta perustetun jousikvartetin siivittämänä. 

Vuonna 2013 Kurki aloitti opiskelun Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Lilli Maijalan oppilaana. Syksystä 2016 hän on opiskellut Ruotsissa Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa, jossa viimeistelee maisteriopintojaan Malin Bromanin johdolla. Kurki täydentää opintojaan Sibelius-Akatemiassa Atte Kilpeläisen oppilaana.

Mestarikursseilla Kurkea ovat opettaneet muun muassa Hartmut Rohde (Tsinandali Festival Academy), Lars-Anders Tomter (IMC Prussia Cove), Ellen Nisbeth, Yuval Gotlibovich ja Diemut Poppen.

Kurki on intohimoinen kamarimuusikko, jonka suurimpana inspiraation lähteenä ovat olleet hänen opettajansa Paavo Pohjola, Antti Tikkanen sekä Mats Zetterqvist.

Tampereen alttoviulukilpailussa 2017 Kurki palkittiin toisella sijalla ja hän sai mahdollisuuden esiintyä Tampere Filharmonian solistina. Vuonna 2018 hänet valittiin Pro Musica -säätiön vuoden nuoreksi muusikoksi. Syksyllä 2020 Kurki esiintyi Academy Woodwinds -orkesterin solistina. Hän on esiintynyt Suomessa muun muassa Crusell-festivaalilla, Avantin Suvisoitossa sekä Aino Acktén kamarifestivaalilla. Kurjella on käytössään OP Ryhmän Taidesäätiön Maussiell-alttoviulu vuodelta 1722.

<<< | >>>