Saara Särkimäki, sello

Saara Särkimäki, sello

Kuva Emma Mali

Saara Särkimäki aloitti sellon soiton opinnot Sibelius-Akatemiassa vuonna 2015 ja valmistui musiikin kandidaatiksi syksyllä 2018. Hän on opiskellut Tuomas Ylisen, Tuomas Lehdon ja Martti Rousin luokilla. Vuonna 2019 Särkimäki oli Erasmus-vaihdossa Universität der Künstessä Berliinissä, jossa hän opiskeli Konstantin Heidrichin luokalla. Tällä hetkellä Särkimäki opiskelee Gustav Riviniuksen johdolla Hochschule für Musik Saarissa. 

Sellon soiton Särkimäki aloitti pullantuoksuisessa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, jossa hän oli mm. Sami Mäkelän ja Marion Göbelin oppilaana. Hän on osallistunut mm. Marko Ylösen, Jens-Peter Maintzin, Jian Wangin ja Patrick Demengan mestarikursseille.

Kamarimusiikkia Särkimäki on opiskellut mm. Paavo Pohjolan, Antti Tikkasen ja Paavali Jumppasen johdolla. Keväällä 2020 Särkimäki soitti osana Kakadu-pianotrioa Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailun finaalissa, ja syksyllä 2021 hänet valittiin Yehudi Menuhin Live Music Now Saarland säätiön kamarimusiikkistipendiaatiksi.

Särkimäki soittaa Helsingin kaupunginorkesterissa, ja hänellä on käytössään Pro Philharmonia ry:n omistama Giacomo Rivolta -sello vuodelta 1810. Vapaa-ajalla hän nautiskelee laadukkaista jäätelöistä ja luonnon rauhasta.

<<< | >>>