Hilda Kunnola, harppu

Hilda Kunnola, harppu

Kuva Arto Kunnola

Hilda Kunnola aloitti harpunsoiton Turun Konservatoriolla 9-vuotiaana ja vietti lapsuutensa Turunmaan saaristossa Kuusistossa. Hän siirtyi Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutukseen vuonna 2014 Päivi Severeiden luokalle, mistä on myöhemmin valmistunut Sibelius-Akatemian tutkinto-opiskelijana musiikin kandidaatiksi.

Kunnola on opintojensa aikana saanut opetusta myös Emmanuel Ceyssoninilta ja Erasmus-vaihdossa Freiburgissa Kirsten Eckeltä. Nyt Kunnola suorittaa maisteriopintoja Sibelius-Akatemiassa Stefania Sagliettin johdolla.

Kunnolaa on kuultu kamarimuusikkona muun muassa Kamarikesä-festivaalilla, Helsinki Chamber Music Festivaalilla, Toivakan kamarimusiikkifestivaalilla sekä Helsingin harppufestivaalilla. 

Orkesterimuusikkona Kunnola on esiintynyt muun muassa Oulu Sinfonian, Tapiola Sinfoniettan, Tampere Filharmonian, Sinfonia Lahden ja Turun filharmonisen orkesterin riveissä. Vuonna 2022 Kunnolaa kuultiin solistina Sinfonia Lahdessa, ja keväällä 2019 hän debytoi Radion sinfoniaorkesterin nuorena solistina. Samana vuonna hänet valittiin yhdeksi Pro-Musica Säätiön Vuoden nuorista muusikoista.

Maisemista ja maalaamisesta nauttiva harpisti on ideoinut useita konsertteja, joissa erilaiset taiteen muodot kuten tanssi, kuvataide ja musiikki yhdistyvät. Hänen Lyon and Healy 23 -harppunsa hankinnassa on avustanut Suomen Kulttuurirahasto.

<<< | >>>