Amalie Kjældgaard, viulu

Amalie Kjældgaard, viulu

Kuva Damián Posse

Tanskalainen Amalie Kjældgaard aloitti akateemiset opinnot vuonna 2012 Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa Serguei Azizianin oppilaana. Vuodesta 2015 hän on asunut ja opiskellut Wienissä Musiikin ja Esittävän Taiteen Yliopistossa, mistä hän valmistui vuonna 2020 maisteriksi solistiselta linjalta. Wienissä hän opiskeli Christian Altenburgerin kanssa. Vuodesta 2018 hän teki myös jatko-opintoina solistitutkinnon Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa Peter Herresthalin kanssa. 

Kjældgaard on toiminut vierailevana konserttimestarina useassa orkesterissa. Hän on aiemmin ollut Euroopan kamariorkesterin akatemian jäsen ja on työskennellyt esimerkiksi Ensemble Intercontemporainin, Spira Mirabiliksen, EUYOn, ORF Radiosinfoniaorkesteri Wienin, Tonkünstler Wienin, Tanskalaisen kamariorkesterin, Tanskan kansallisen sinfoniaorkesterin ja Tanskan kuninkaallisen orkesterin kanssa. 

Kjældgaardilla on intohimona sosiaaliset kehityshankkeet. Hän on toiminut vierailevana opettajana useissa hankkeissa EUn ja El Sistema Euroopan kautta: mm. Turkissa, Itävallassa, Briteissä, Myanmaarissa, Norjassa ja Tanskassa. 

Kamarimuusikkona, solistina ja opettajana Kjældgaard on tullut varsin tunnetuksi Euroopan lavoilla festivaaleilla, kilpailuissa ja akatemioissa. Hän on vuoden 2021 Léonie Sonning Musiikkipalkinnon voittaja. Hän on kantaesittänyt lukuisia teoksia osana Wieniläistä Ensemble Niä, jonka perustajajäseniin hän kuuluu ja tilannut useita teoksia maailman johtavilta nuorilta säveltäjiltä

<<< | >>>