Tuula Hällström, piano

Tuula Hällström, piano

Kuva Pekka Nuikki

Pianisti Tuula Hällström on jo aivan muusikontaipaleensa alussa viehättynyt yhteismusisoinnista. Kamarimusiikkia hän pääsi soittamaan paljon musiikkiopistoaikoina Länsi-Helsingissä. Työskentely viulisti Anna Malmivirran (o.s. Kahanpää) kanssa palkittiin Juvenalia-kamarimusiikkikilpailun voitolla vuonna 1995. 

Yhteistyö laulajien kanssa tempaisi Hällströmin pauloihinsa jo heti Sibelius-Akatemiassa alkaneiden solististen opintojen alussa ja niinpä voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999, Hällström onkin konsertoinut ja työskennellyt useiden eri laulajien kanssa ja on ollut haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla. Viime aikoina hän on konsertoinut muun muassa Tuuli Takalan, Kristian Lindroosin, Silja Aallon, Mari Palon, Juho Punkerin ja Reetta Haaviston kanssa.

Hällström on toiminut vuodesta 2005 lähtien Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston pianistina avaten musiikillisen vuoropuhelun kieltä maamme nuorille laulajille. 

Sopraano Tuuli Takalan kanssa Hällström debytoi suomalaisen musiikin levyllä “Tuulia”, joka ilmestyi joulukuussa 2017 osana Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Maaliskuussa 2019 julkaistiin Songs of Late Summer levy, jolla Hällström esittää basso Sami Luttisen kanssa Yrjö Kilpisen ja Mikko Heiniön laulumusiikkia. Ilkka Kuusisto -levy Mari Palon ja Waltteri Torikan kanssa ilmestyi toukokuussa 2019, ja saman vuoden jouluna Joulutarina-levy yhdessä Eija Ahvon ja Juho Punkerin kanssa. 

<<< | >>>