Malin Broman, viulu, liidaus

Malin Broman, viulu, liidaus

Kuva Ulla Nikula

Viulisti Malin Broman on kysytty ja arvostettu viulusolisti, taiteellinen johtaja, kamarimuusikko ja opettaja sekä suosittu viulistijohtaja.

Hän on perustajajäsen Kungsbacka-pianotriossa, jonka esiintymisareenoina ovat olleet muun muassa New Yorkin Carnegie Hall, Amsterdamin Concertgebouw, Wienin Konzerthaus, Kölnin ja Berliinin Philharmonie -salit. 

Vuosina 2004–2010 Broman oli nimekkään ja paljon levyttäneen Nash Ensemblen jäsen ja debytoi BBC:n Promseilla. Bromanin tuorein kokoonpano on Euroopan parhaimmista kamarimuusikoista koostuva Stockholm Syndrome Ensemble, jonka perustajiin hän kuuluu. Pianistimiehensä Simon Crawford-Phillipsin kanssa Broman esiintyy säännöllisesti duona.

Broman on vuodesta 2008 työskennellyt Ruotsin radion sinfoniaorkesterin 1. konserttimestarina. Häntä onkin nähty vierailevana konserttimestarina useiden nimekkäiden orkestereiden riveissä, joista mainittakoon London Symphony Orchestra, Chamber Orchesta of Europe sekä Mahler Chamber Orchestra.

Vuonna 2002 Hallandin kunnan akatemia palkitsi Malinin hänen työstään musiikin saralla, ja vuonna 2008 hänet valittiin Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäseneksi. Tällä hetkellä hän toimii alttoviulunsoiton professorina Edsbergin musiikki-instituutissa Tukholmassa.

Broman on levyttänyt yli 30 albumia, muun muassa levymerkeille Hyperion, NAXOS, BIS ja Channel Classic. Hän soittaa Järnåker-säätiön Stradivarius-viululla vuodelta 1709 sekä Bajoni-alttoviululla vuodelta 1861.

Vuosina 2015–2020 Broman toimi ruotsalaisen Musica Vitae -kamariorkesterin taiteellisena johtajana. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana hän aloitti syksyllä 2019.

<<< | >>>