Eija Ahvo, näyttelijä

Eija Ahvo, näyttelijä

Kuva Ari Taulusén

Eija Ahvo on näyttelijä, joka aloitti uransa Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 1977. Laulamisesta tuli hänen toinen ammattinsa hänen siirryttyään vuonna 1985 freelanceriksi. TV:n viihdeohjelma Soitinmenot vuonna 1986 nosti hänet suuren yleisön tietoisuuteen. 

Ahvon voi nähdä ja kuulla edelleen niin konserttisaleissa kuin teatterilavalla. Roolit kuten Onneli ja Anneli elokuvien Rva Ruusupuu, konserttilavoilla Muumiperheen lauluretken Muumimamma tai Encanto animaatiofilmin Isoäiti Alma pitävät näyttelijän virkeänä. Hän on julkaissut useita äänitteitä, ja viimeisin Tulitikkutyttö CD-albumi (Halavamusic) ilmestyi vuonna 2021 samoin kuin Elina Saksalan kirjoittama elämäkerta Eija Ahvo – Elämän sain soimaan (Reuna).  

Vuodet ovat laajentaneet hänen työkenttäänsä ohjaajan, ilmaisupedagogin ja mentorin tehtäviin. Ahvo on toiminut Suomen UNICEFin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 1986 lähtien. Presidentti Niinistö myönsi Ahvolle Pro Finlandia -mitalin vuonna 2018 hänen laaja-alaisesta työstään. Kiitoksena Taideyliopiston opetustyöstä hän sai nimikkeen Vuoden Alumni 2021.

<<< | >>>