Elisar Riddelin, viulu

Elisar Riddelin, viulu

Kuva Sujari Britt

Kapellimestari ja säveltäjä Elisar Riddelin tekee maisterin kapellimestariopintoja Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa professori Tommy B. Anderssonin luokalla.

Aiemmin Riddelin on suorittanut opintoja Saksassa professori Ari Rasilaisen kanssa Hochschule für Musik Würzburgissa ja Sibelius-Akatemiassa professori Jorma Panulan ja Petri Komulaisen kanssa.

Mestarikursseilla ja festivaaleilla Riddelin on pääsyt johtamaan muun muassa Rheinland-Phalz Filharmoniaa, Hoffer Filharmoniaa sekä Vaasan, Joensuun, Lappeenrannan, Mikkelin ja Jyväskylän kaupunginorkestereita. Hän on myös toiminut Esa Heikkilän assistenttina monessa orkesterissa.

Riddelin nauttii nuoriso-orkestereiden kanssa toimimisesta ja on esiintynyt kansallisen nuoriso-orkesteri Vivon ja Uusi Lahti -kamariorkesterin kanssa. Riddelin myös perusti Caprico-orkesterin, joka keskittyy vahvasti nykymusiikkiin. Tämän yhtyeen kanssa hän on esittänyt yli 20 uutta kamariorkesteriteosta nuorilta suomalaisilta säveltäjiltä.

Riddeliniä pidetään merkittävänä nuorena säveltäjänä. Hänen teoksiaan on esitetty festivaaleilla ympäri Suomea: muun muassa Helsingin Juhlaviikot, Sysmän suvisoitto, Musequel ja Kajaanin runoviikot. Hänen teoksiaan on esitetty myös Ranskassa, Luxemburgissa ja Saksassa.

Riddelin tekee säännöllisesti yhteistyötä muiden alojen taiteilijoiden kanssa, esimerkkeinä kuvataiteilijat, keraamikot ja näyttelijät.

Hän on saanut useita apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Hänet on valittu esimerkiksi Pro Musica Säätiön Vuoden nuorena muusikkona, ja hän saanut tukea myös Suomen Kulttuurirahastolta.

<<< | >>>