Olivia Moss, sopraano

Olivia Moss, sopraano

Kuva Yaffe Photography

Brittiläinen sopraano Olivia Moss on suorittamassa maisterin tutkintoa Sibelius-Akatemiassa Outi Kähkösen luokalla. 

Moss on palkittu duokumppaninsa Kumi Shimozakin kanssa toisella palkinnolla Helsinki Lied kilpailussa 2021, ja hän oli finalisti Boosey & Hawkes International Sing Finzi kilpailussa 2021. Moss on saanut myös Gus Christie palkinnon 2018 Glyndebournessa. Kyseessä on palkinto, joka annetaan erittäin lahjakkaalle nuorelle laulajalle. 

Tällä kaudella Moss on laulanut Yön kuningattaren roolia Sibelius-Akatemian oopperan tuotannossa Mozartin Taikahuilusta ja lauloi kolmessa konsertissa osana Saariahon 70-vuotissyntymäpäiväfestivaalia. Keväällä hän esittää Charlotten roolia Křenekin Der Diktator -oopperassa Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Moss on esiintynyt sopraanosolistina Bernsteinin Messussa Royal Festival Hallissa Marin Alsopin johdolla. Hän on myös laulanut pääroolia Händelin Semelessa (Sibelius Kesäakatemia/Vantaan BRQ festivaali), Suor Dolicinan roolia Puccinin Suor Angelicassa (Heraklion pianofestivaali, Kreeta), ja Caterinaa Mascagnin L’amico Fritzissa (Sibelius-Akatemian ooppera). Häntä on kuultu myös laulamassa sooloja muun muassa seuraavissa: Bachin Johannes Passio, Händelin Messias, Händelin Israel Egyptissä ja Campiran Arion.

Mossia on kuultu myös esimerkiksi elokuvassa The Postcard Killings (Good Films Collective), ja hän lauloi Lee Mingwein installaatiossa Sonic Blossom Helsingin Ateneumissa. 

Innokkaana nykymusiikin tulkitsijana Moss on ollut solistina monissa kantaesityksissä, ja hän on työskennellyt Chimera Ensemblen, York Composers’ Collectiven, Philomel- ja Oblivia-yhtyeiden kanssa. 

<<< | >>>