Essi Höglund, viulu

Essi Höglund, viulu

Kuva Elina Simonen

Kotkalaislähtöinen Essi Höglund on nuori viulisti, joka on ehtinyt esiintyä laajalti eri konserttisaleissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän esiintyy säännöllisesti soolo- ja kamarimusiikkikonserteissa ja on myös aktiivinen ja kysytty orkesterimuusikko. 

Hän on esiintynyt solistina useiden suomalaisten orkestereiden kanssa. Niistä mainittakoon Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Jyväskylä Sinfonia, Pori Sinfonietta sekä Kuopion, Lohjan ja Joensuun kaupunginorkesterit. 

Ulkomailla hän on soittanut solistina muun muassa Orchestra Royal de Chambre de Wallonien sekä Kammerphilharmonie Bad Nauheimin kanssa. Hän on toiminut konserttimestarina ja äänenjohtajana Suomen kärkiorkestereissa.

Höglundin tärkeimpiä opettajia ovat olleet Merle Kaadu Kotkan seudun musiikkiopistossa, Réka Szilvay Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, Wienin musiikkikorkeakoulussa Gerhard Schulz (Alban Berg -kvartetti), Tero Latvala Sibelius-Akatemiassa ja yksityisesti Paavo Pohjola.

Höglund kuului Suomen kulttuurirahaston rahoittamaan Viuluakatemiaan. 

Höglund on palkittu toisella palkinnolla Kuopion ja Jyväskylän viulukilpailuissa sekä kolmannella palkinnolla ja pakollisen kappaleen paras tulkinta -palkinnolla Tallinnan kansainvälisessä Young Musician viulukilpailussa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Nobuko Imain, Augustin Dumayn ja Gregor Horschin kanssa.

Höglundin soittoa on tallentanut YLE, Itävallan klassisen musiikin radiokanava Ö1 ja Alba Records.

<<< | >>>