Aku Sorensen, taiteellinen johtaja

Aku Sorensen, taiteellinen johtaja

Kuva Mario Ramirez

Aku Sorensen on suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti. Kaliforniassa syntynyt, nykyään pääasiassa Suomessa työskentelevä Sorensen on hiljattain valmistunut Sakari Oramon kapellimestariluokalta Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohdon maisteriksi. 

Sorensen on saanut oppia useilta menestyneiltä kapellimestareilta kuten Jorma Panulalta, Hannu Linnulta, Johannes Schlaeflilta, Roger Norringtonilta, Peter Eötvösiltä ja Jukka-Pekka Sarasteelta.

Vierailevana kapellimestarina Sorensen on Suomessa työskennellyt esimerkiksi Lapin kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa. Hän on myös Ylioppilaskunnan soittajien ylikapellimestari. Tähän tehtävään hänet nimettiin vuoden 2022 alussa.

Musiikkikoulutuksen tärkeyden puolestapuhujana Sorensen on johtanut myös useita nuoriso-orkestereita kuten Palo Alton kamariorkesteria, San Francisco sinfonian nuoriso-orkesteria ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteria. Vuonna 2020 hän toimi kapellimestarina Kuule minä sävellän -projektissa, jossa nuorilla on mahdollisuus saada omia sävellyksiään kantaesitettyä ammattilaisorkestereiden soittamana.

Sorensen on valmistunut musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta myös Merit Palaksen luokalta pääaineenaan viulu. Viulistina Sorensen kuuluu Helsingin kamariorkesterin perustajajäseniin, ja hän toimikin pitkään orkesterin konserttimestarina. 

<<< | >>>