Laura Martin, sello

Laura Martin, sello

Kuva Emilia Lindbohm

Laura Martin on erittäin monipuolinen muusikko. Klassisen repertuaarin lisäksi hänellä on aina ollut vahva mielenkiinto yleisemminkin taidetta kohtaan. Hän tulkitsee mieluusti, miten eri taidemuodot ruokkivat toisiaan ja miten niiden yhdistäminen voi luoda erilaisia viestejä. Martinin viimeisin monitaiteinen esitys oli “Concordia”, Butoh tanssia ja sellon soittoa yhdistävä esitys, joka toteutettiin EMMA museossa toukokuussa 2022. 

Martin on yksi harvoista muusikoista, joka on itse rakentanut oman soittimensa. Hän oli silloin 17-vuotias, ja itse rakennettu sello oli hänen taiteellinen kumppaninsa monia vuosia. Ainutlaatuisesta kokemuksesta syttyikin intohimo tulkita äänentuottoa sen syvimmästä ytimestä.

Martin suoritti kandidaatin tutkinnon Brysselin Kuninkaallisessa Konservatoriossa Marie Hallynckin luokalla. Hän valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2018, missä hän opiskeli Martti Rousin kanssa. 

Helmikuussa 2019 Martin perusti Martti Rousin kanssa CelloFest.fi:n, joka on Suomen ensimmäinen kansainvälinen sellofestivaali.

Nykyään Helsingissä vaikuttava Martin soittaa Trio du Jardin Féeriquen sellistinä ja toimii Helsingin kamariorkesterin soolosellistinä.

Martin soittaa säännöllisesti muidenkin suomalaisten orkestereiden kanssa, joista mainittakoon muun muassa Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Kansallisooppera ja Lapin kamariorkesteri. Lisäksi hän opettaa International School of Music Finlandissa.

<<< | >>>