Joonas Pekonen, viulu

Joonas Pekonen, viulu

Kuva Olivia da Costa

Joonas Pekonen on monipuolinen suomalainen viulisti. Hän on kysytty orkesterimuusikko Isossa-Britanniassa, ja hän työskentelee säännöllisesti Philharmonia Orchestran, Lontoon sinfoniaorkesterin, Royal Northern Sinfonian ja Skotlannin kuninkaallisen kansallisorkesterin riveissä.

Pekonen opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, josta hän siirtyi kandidaatin opintoihin Tero Latvalan ja Merit Palaksen johdolla. Hän jatkoi opintojaan Krysia Osostowiczin luokalla Guildhall School of Music & Drama -koulussa, josta hän valmistui parhain mahdollisin arvosanoin syksyllä 2022. Hänet valittiin Lontoon sinfoniaorkesterin LSO Scheme -koulutusohjelmaan kevääksi 2022.

Kiinnostus kamarimusiikkia kohtaan on vienyt Pekosen useille festivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Näistä mainittakoon IMS Prussia Cove ’Open Chamber’ Isossa-Britanniassa, Aurora Festivaali Ruotsissa ja Flow-festivaali Suomessa, joista viimeisimmässä hän esitti Philip Glassin musiikkia NYKY Ensemblen kanssa.

Pekonen soittaa ensiviulua Picea-kvartetissa, jonka kanssa hän voitti vuoden 2021 St James’ -kamarimusiikkikilpailun Lontoossa.

Pekonen otti osaa Suomen Kansallisoopperan kisällikoulutukseen vuonna 2020 ja on työskennellyt useissa suomalaisissa orkestereissa niin tuttisoittajana kuin liiderinä. Hän on esiintynyt Joensuun ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina sekä Tallis Kamariorkesterin solistina soittaen Mendelssohnin viulukonserton.

Pekosen soitin on Suomen Kulttuurirahaston hänelle ystävällisesti lainaama Anon. Antonio Stradivari 1699 -viulu.

<<< | >>>