Juho Punkeri, tenori

Juho Punkeri, tenori

Kuva Gustav Larsson

Tenori Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustansa ja kauniin, lyyrisen äänenvärinsä ansiosta hän on kysytty ja arvostettu muusikko ja taiteilija. Hän pyrkii tekstistä ja runoista ammentavaan vilpittömään, aitoon ja sävyiltään vivahteikkaaseen taiteentekemiseen. Suurten kirkkomusiikkiteosten solistina hän esiintyy aktiivisesti useiden orkesterien kuten Suomalaisen barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja monien kuorojen kanssa.

Punkeri tekee yhteistyötä useiden pianistien kanssa. Lappeenrannan laulukilpailussa Punkeri palkittiin vuonna 2013 erikoispalkinnolla, ja tuolloin alkoi myös tiivis yhteistyö pianisti Tuula Hällströmin kanssa. Vuonna 2015 Punkeri voitti Helsinki Lied kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa. Elokuussa 2017 hän oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -barokkioopperakilpailun finalisti Innsbruckissa, Itävallassa.

Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Erkki Rajamäki. Ennen tätä hän oli suorittanut jo yhden maisteritutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Hän on esiintynyt oopperalavoilla Suomen lisäksi muun muassa Saksassa ja Itävallassa. Solistiuran lisäksi hän toimii laulunopettajana muun muassa Ylioppilaskunnan Laulajissa ja Cantores Minores -poikakuorossa.

<<< | >>>