Saara Särkimäki, sello

Saara Särkimäki, sello

Kuva Emma Mali

Saara Särkimäki aloitti sellon soiton opinnot Sibelius-Akatemiassa vuonna 2015 ja valmistui musiikin kandidaatiksi syksyllä 2018. 

Vuonna 2022 Särkimäki voitti ensimmäisen palkinnon Walter Gieseking kilpailussa ja oli Turun sellokilpailun finalisti. Hän on opiskellut Tuomas Ylisen, Tuomas Lehdon ja Martti Rousin luokilla sekä Erasmus-vaihdossa Universität der Künstessä Berliinissä, missä hän opiskeli Konstantin Heidrichin luokalla. Tällä hetkellä Särkimäki opiskelee Gustav Riviniuksen johdolla Hochschule für Musik Saarissa.

Sellon soiton Särkimäki aloitti pullantuoksuisessa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, jossa hän oli muun muassa Sami Mäkelän ja Marion Göbelin oppilaana. Hän on osallistunut myös Marko Ylösen, Jens-Peter Maintzin, Jian Wangin ja Patrick Demengan mestarikursseille.

Kamarimusiikkia Särkimäki on opiskellut muun muassa Paavo Pohjolan, Antti Tikkasen ja Paavali Jumppasen johdolla.

Keväällä 2020 Särkimäki soitti osana Kakadu-pianotrioa Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailun finaalissa, ja syksyllä 2021 hänet valittiin Yehudi Menuhin Live Music Now Saarland -säätiön kamarimusiikkistipendiaatiksi.

Särkimäki soittaa Helsingin kaupunginorkesterissa, ja hänellä on käytössään Pro Philharmonia ry:n omistama Giacomo Rivolta -sello vuodelta 1810. Vapaa-ajalla hän nautiskelee laadukkaista jäätelöistä ja luonnon rauhasta.

<<< | >>>