Joel Ward, elektroniikka

Joel Ward, elektroniikka

Kuva Tuomas Tenkanen

Joel Ward on suomalaisenglantilainen musiikin sekatyöläinen ja moniosaaja. Alun perin trumpetistina, myöhemmin basistina ja nykyään pääosin laulajana toimiva Ward on muusikon ammatin lisäksi myös ikäisekseen kokenut ja mainetta kartuttanut ääniteknikko. Hän on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian linjalta musiikin kandidaatiksi ja täydentää opintojaan tällä hetkellä saman linjan maisteriohjelmassa. Teknologina Ward kokee omaksi vahvuusaluekseen äänitys- ja miksaustaiteet sekä muut äänitystuotannolliset roolit, mutta on samalla aktiivinen live-äänentoiston tekijä.

Elektronisen taidemusiikin säveltäjänä Wardin töitä on voinut kuulla mm. Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian linjan MuTeFesteillä sekä kamarikuoro EMO Ensemblen konserteissa. Helsinkiläinen mieskuoro Akademiska Sångföreningen on tilannut Wardilta äänitaideteoksia, jotka olivat osa kuoron KRAFT-konserttia vuonna 2022.

Ensimmäisen kosketuksensa klassisen laulun opiskeluun Joel sai isoäidiltään Päivi Heikinheimolta ja on sittemmin opiskellut sitä Sibelius-Akatemissa Kristjan Mõisnikin, Hannu Niemelän ja Rabbe Österholmin johdolla. Raudanlujana kuoro- ja yhtyelaulun ammattilaisena hän laulaa vakituisesti mm. Helsingin kamarikuorossa, Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä ja Olaus Petri Körenissä, sekä keikkalaisena mm. Musiikkitalon kuorossa, Laulu-Miehissä ja EMO Ensemblessä.

<<< | >>>