Luosto soi -valokuvakilpailun toisesta osasta jatkoon päässeet kuvat valittu

Luosto soi -valokuvakilpailun toisesta osasta jatkoon päässeet kuvat valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun toisen osan (kaamos ja alkutalvi 16.11.2021 – 31.1.2022) kärkikolmikko on valittu. Tähän osioon kuvia saapui yhteensä 50 kappaletta, joista rovaniemeläinen valokuvaaja Irma Varrio valitsi kolme vahvinta talvikuvaa. 

Alkutalvi ja kaamosaika inspiroi kuvaajia niin perinteisempien pastellisävyisten pakkasmaisemien ja loimuavien revontulinäkymien, kuin kokeellisempienkin talven väreissä leikkivien tuokioiden taltiointiin. Joukosta erottui kolme keskenään erilaista, vahvasti Lappi-henkistä talvikuvaa, joissa kaikissa on mukana pohjoisen valo, kolmella eri tavalla nähtynä.”

Valokuvakilpailumme jatkuu. Parhaillaan on käynnissä kolmas osa, jonka aiheena on sydäntalvi ja alkukevät. Kolmannen osan kilpailutyöt tulee lähettää 30.4.2022 mennessä.

Lisää tietoa Luosto soi -valokuvakilpailusta >>>


Urkupillit

Kullanhohtoinen, sadunomainen hetki talvisessa metsässä. Kameraa pystysuunnassa liikauttamalla toteutettu persoonallinen taltiointi, jossa valo soi muodostaen kuvan nimen mukaisen ’urkupillistön’ hiljaisen pohjoisen metsän keskelle. Kaamosajan viileitä sävyjä lämmittää alkuiltapäivässä hetken hehkuva valo. Kuva-alaa halkoo pystysuorien puunrunkojen ja valojuovien muodostama rytmi. 

Kuvaaja: nimimerkki Kuvatonttu


Koiju Malla ja kuu

Tasapainoinen ja vahva maisemakuva, jonka sommittelun viimeistelee kultaisessa leikkauksessa viipyilevä kuu, sen ylle kaareutuvien oksien limittyessä toisiinsa. Mielenkiintoinen kuvakulma, jonka vahva etuala-tausta -asetelma luo kuvaan syvyyttä, ja kuljettaa katsetta etualan lumen aaltoilevista kuvioista aina taustalla siintävien tunturien huipuille. Kaamosajan purppuraiset pakkasvärit toistuvat taivaalle asettuneissa pilvissä, jotka ovat kuin suurilla siveltimenvedoilla maiseman ylle luonnostellut. 

Kuvaaja: nimimerkki Katinlieko


Kaamoksen valoa

Tunnelmallinen talvikuva, jossa taustan kaunis, pehmeäpiirtoinen bokeh luo vastaparin etualalla terävänä piirtyvän linnun ja oksan muotokieleen. Aivan ihastuttava valo, joka luo kuvaan upean tammikuisen talvimetsän tunnelman, jota syventää kuvan kylmä-lämmin -värikontrasti. Herkkä, vähäeleinen ja samalla vahva taltiointi, jossa taidokas sommittelu ja valon käyttö vangitsevat pienen hetken pohjoisessa.   

Kuvaaja: nimimerkki Tapion tytär