Luosto soi! -valokuvakilpailu kutsuu jälleen valokuvauksen harrastajia

Luosto soi! -valokuvakilpailu kutsuu jälleen valokuvauksen harrastajia

Osana klassisen musiikin Luosto soi! -festivaalia järjestettävä valokuvakilpailu jatkuu. Kilpailu on avoin kaikille valokuvauksen harrastajille. Kilpailussa haetaan vuoden 2023 festivaalin maasta taivaaseen -teemaa ilmentäviä kuvia.

Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Tutustu vuosien 2021–2022 palkittuihin ja parhaisiin otoksiin. Kilpailuun voivat osallistua Pohjois-Suomessa tai muualla Suomessa asuvat. Kilpailuun voi lähettää Lapissa otettuja valokuvia.

Kilpailuaika: 1.9.2022 – 30.6.2023 

Kilpailu jakautuu neljään osaan vuodenaikojen mukaan:

  • syksy 1.9. – 15.11.2022
  • kaamos ja alkutalvi 16.11.2022 – 31.1.2023
  • sydäntalvi ja alkukevät 1.2. – 30.4.2023
  • loppukevät, kesä ja yötön yö 1.5. – 30.6.2023

Jokaisen vuodenaikajakson päätyttyä valitaan kolme kuvaa, jotka pääsevät kilpailun finaaliin. Kilpailun voittaja julkistetaan Luosto soi! -festivaalin avajaisissa 27.7.2023.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen tuomarina toimii valokuvaaja Irma Kaarnes. Hän valitsee kunkin kuvausjakson päätyttyä finaaliin menevät kuvat (yhteensä 12 kuvaa). Finaalin päätuomari julkistetaan myöhemmin.

Kilpailun voittaja saa 500 euron lahjakortin valokuvausalan liikkeeseen.
Lisäksi jaetaan 2 kunniamainintaa, ja näiden voittajat saavat vapaalippuja Luosto soi! 2023 festivaalin Ukko-Luostolla järjestettävään pääkonserttiin 29.7.2023.

Tutustu festivaaliin: www.luostosoi.fi; www.facebook.com/luostosoi.  

Kilpailusäännöt

Kilpailu on tarkoitettu valokuvauksen harrastajille. Kilpailuun voi lähettää uusia digikuvia, jotka on otettu kunkin kilpailujakson aikana. Kilpailuun osallistuva voi lähettää jokaisen vuodenajan jaksoon enintään 3 kuvaa.

Kilpailuun osallistumisen ehtona on, että Luosto soi! -festivaali ja Kuusikko soi ry saavat veloituksetta käyttää kuvia festivaalin ja siihen liittyvien tapahtumien viestinnässä ja markkinoinnissa sekä valokuvakilpailusta viestittäessä. Kuvia käytetään ainoastaan em. tarkoitukseen eikä niitä myydä tai välitetä muuhun käyttöön (rajattu käyttöoikeus).

Tekijänoikeudet ja omistusoikeus kuvaan säilyvät kuvaajalla. Muusta mahdollisesta käytöstä sovitaan kuvaajan kanssa erikseen.

Kilpailun aikana kuvaajatietona kerrotaan vain kuvaajan nimimerkki. Kun voittaja on julkistettu, kerrotaan myös kaikkien finaaliin päässeiden kuvien ottajat sekä niiden kuvaajien nimet, joiden kuvia on käytetty. Jos olet osallistunut kilpailuun viime vuonna, valitse itsellesi uusi nimimerkki.

Kuvien tekniset vaatimukset:

  • tallennusmuoto jpg, mahdollisimman hyvä laatu 

Kuvien lähettäminen kilpailuun:

Kuvat lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kuusikkosoi@kevicon.fi.
Kuvista tarvitaan seuraavat tiedot:

  • kuvaajan nimi, yhteystiedot ja nimimerkki.
  • kuvalle haluttu nimi sekä tieto, missä ja minä päivänä kuva/kuvat on otettu
  • suostumus, että kuvia saa käyttää veloituksetta kilpailusäännöissä mainittuun tarkoitukseen.