Luosto soi! 2022 -festivaali onnistui hyvin

Luosto soi! 2022 -festivaali onnistui hyvin

Koleasta säästä huolimatta 27.-31.7. järjestetty festivaali onnistui keräämään klassisen musiikin ystävät Luostolle, Pyhätunturille ja Sodankylään.

Konserttikäyntien määrä kasvoi selvästi viime vuoteen verrattuna, ja festivaalille asetetut kävijätavoitteet saavutettiin. Konserttikäyntejä oli noin 1400.

Kaikki esitykset onnistuivat hyvin. Yleisöpalaute on viime vuoden tapaan erittäin hyvää, vaikka ulkoilmakonserteissa sääolosuhteet olivat haastavia sekä yleisölle että muusikoille.

– Taiteilijoiden, talkooväen ja yleisön tunnelma oli korkealla. Tästä voi päätellä, että niin sanottu Luoston henki oli taas ilahtunut päästessään mukaan festivaalillemme, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen.

Saatujen palautteiden perusteella voi todeta, että festivaalille tultiin Lapin maakunnan lisäksi eri puolilta Suomea, mikä lisää tapahtuman aluetaloudellista merkitystä ja tukee paikallista yrityselämää.

Luosto soi! -festivaali ja Lapin luonto ovat ainutlaatuinen kokemus taiteilijoille, mitä heijasti hyvin monen taiteilijan toive päästä soittamaan Luostolle myös ensi vuonna.

Vuoden 2023 festivaalin valmistelut ovat käynnissä, ja ensi vuoden tapahtuma on 27.-30.7. Festivaalin järjestää vuonna 2019 perustettu Kuusikko soi ry.

Orkesterimuusikot Ukko-Luoston pääkonsertin harjoituksissa (kuva: Taika Sorensen)