Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun ensimmäisen osan kärkikolmikko on valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun ensimmäisen osan kärkikolmikko on valittu

Luosto soi! 2023 -festivaalin valokuvakilpailun ensimmäisen osan (syksy 1.9. – 15.11.2022) kärkikolmikko on valittu. Osioon saapui yhteensä 54 kuvaa, joista valokuvaaja Irma Kaarnes valitsi kolme joukosta erottuvaa, syksyn tunnelmia ja värejä upeasti eri tavoin esiintuovaa luontotutkielmaa.  

Kuva-aiheet olivat ilahduttavan monipuolisesti maasta taivaaseen -teemaa syleileviä tulkintoja. Mukana oli niin perinteisempiä ruskakuvia kuin kokeellisempiakin näkemyksiä. Kärkikolmikon kuvat ovat kaikki vahvoja kuvia, jotka henkivät kukin omalla tavallaan teeman ja vuodenajan estetiikkaa.”

Tutustu valokuvakilpailun sääntöihin ja osallistumisohjeisiin. Nyt on käynnissä kilpailun toinen jakso, kaamos ja alkutalvi. Kilpailutöiden palautus viimeistään 31.1.2023.


Erämaan laidalla

Nimimerkki Vesta

Tummanpuhuva, päällekkäisvalotustekniikan avulla luotu maisematutkielma erämaan laidalta. Laajaan maisemakuvaan on kuvaustilanteessa yhdistetty lähikuvaa kallion pinnasta. Sommitteluun syntyy mielenkiintoista jännitettä, kun kokoero taustalla kauemmaksi avautuvan tunturisiluetin ja etualalla olevan yksityiskohdan, lehden, välillä on suuri. Lähikuva kiven pinnasta luo kuvaan kaunista, rosoista struktuuria ja tuo maaelementin konkreettisestikin lähelle. Kuva henkii vahvalla tavalla maasta taivaaseen -teemaa niin kuvaan poimittujen pohjoisen luonnon elementtien, kuin värityksenkin ansiosta. 


Syystuulet

Nimimerkki Tunturipuro

Tämä kuva on kuin sinfonia tunturin huipulla! Pelkistetyssä, korkealta avautuvassa maisemassa tunturin laella kasvavat puut tanssivat, maasta taivaaseen kurkotellen. Kuvaustilanteessa kameran liikautustekniikan avulla luotu vaikutelma henkii syksyn kuulautta ja tuulia raikkaalla, persoonallisella tavalla. Syksyn väripaletti sekoittuu liikevaikutelman ansiosta maalaukselliseksi tuulahdukseksi, jossa voi melkein kuulla musiikin voiman. 


Kuusikko

Nimimerkki 8Seasons

Vahvatunnelmainen kuutamokuva, jossa pystykuvaformaatti tukee hyvin taiten toteutettua sommitelmaa. Syvää, tummansinistä taivaankantta vasten piirtyvät mustat kuuset luovat kuvaan graafista vaikutelmaa, jota pehmentää taivaalla hentoisina erottuvat vaaleanpunervat pilvimuodostelmat. Kultainen kuu on kultaisessa leikkauksessa, ja veteen heijastuva kuunsilta luo mustien kuusenlatvojen vastapainoksi kepeää, pitsimäistä kimmellystä. Taivaan ja maan elementit tulevat hienosti esiin tässä väkevätunnelmaisessa taltioinnissa.