Valokuvakilpailun neljännen osan kärkikolmikko valittu

Valokuvakilpailun neljännen osan kärkikolmikko valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun neljännen ja viimeisen osan (loppukevät, kesä ja yötön yö 1.5.-30.6.2023) kärkikolmikko on valittu. Osioon saapui yhteensä 23 kuvaa, joista valokuvaaja Irma Kaarnes valitsi kolme persoonallista, upeasti kevään ja kesän tunnelmia eri tavoin henkivää toteutusta. 

Loppukevät ja kesä olivat innoittaneet osallistujia niin erilaisissa valoissa kylpevien maisemien kuin kasvien ja luonnon yksityiskohtien taltiointiin. Luonnon vehreys, vesi ja kesäyön valo olivat niinikään useita kuvaajia inspiroineita teemoja. Valituissa kolmessa kuvassa teema Maasta taivaaseen toteutuu kolmen kuvaajan silmin ainutlaatuisella tavalla nähtynä.”

Vetten pauhu, nimimerkki Vastavalo

Niukkasävyinen ja tiiviisti rajattu näkymä tyrskyävästä vedestä viestii vahvasti vesielementin henkeä ja pohjoisen luonnon upeaa, kesyttämätöntä voimaa. Tämä voimakastunnelmainen vesiaiheinen kuva on mitä todennäköisimmin kuvattu vaseliinisuodintekniikkaa käyttäen. Siinä kuvaustilanteessa käytetään erillistä suodinta, jolle levitetty vaseliini taittaa valoa kauniisti luoden upean maalauksellisen vaikutelman.


Kesäyön taika, nimimerkki Sumu

Tähän rytmikkääseen puuaiheiseen kuvaan on taltioitu alkaneen kesän heleä vihreys päällekkäisvalotustekniikan avulla. Kun kameraa on osakuvien välillä hieman siirretty, syntyy kuvaan mosaiikkimainen vaikutelma, joka tuo perinteiseen koivikkokuvaan uudenlaista leikkisyyttä. Hallittu rajaus pitää muutoin eläväisen toteutuksen ehyenä, ja vaikutelmaa tukee mustavalkoisten koivunrunkojen ja vihreän lehvästön selkeäjakoinen värikontrasti.


Juhannuspumpula, nimimerkki Kahlaaja

Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihastuttavan voimakas kasvikuva. Kullero, tuo pohjoisen kesäyön kullankeltainen kaunotar, on taltioitu kuvaan lähietäisyydeltä, selkeää minimalistista sommittelua hyödyntäen. Vahvat värit, kesän kultainen valo ja terävyys- ja epäterävyysalueella leikittelevien yksityiskohtien vuoropuhelu tekevät tästä kasvikuvasta herkän ja samaan aikaan visuaalisesti vahvan poiminnan.