Luosto soi -valokuvakilpailun ensimmäisestä osasta jatkoon  päässeet kuvat valittu

Luosto soi -valokuvakilpailun ensimmäisestä osasta jatkoon päässeet kuvat valittu

Luosto soi! -festivaalin valokuvakilpailun ensimmäisen osan (syksy 6.9.-15.11.2021) kärkikolmikko on valittu. Syksykuvia saapui kilpailuun yhteensä 77 kappaletta, joista rovaniemeläinen valokuvaaja Irma Varrio valitsi kolme festivaalin satujen ja myyttien teemaa mielestään parhaiten ilmentävää kuvaa. 

Mukana oli niin perinteisempiä, raikkaita ja värikkäitä ruskakuvia taltioituina Lapin maisemissa, kuin omaperäisempiä, kokeellisemmalla otteella tehtyjä tulkintoja pohjoisen syksyn ja syystalven tunnelmista. Joukosta erottui kolme keskenään erilaista, kukin omalla tavallaan pohjoisen sadunhohtoiseen mielikuvamaailmaan kuljettavaa kuvaa.”

Valokuvakilpailumme jatkuu. Parhaillaan on käynnissä toinen osa, jonka aiheena on kaamos ja alkutalvi. Toisen osan kilpailutyöt tulee lähettää 31.1.2022 mennessä.

Lisää tietoa Luosto soi! -valokuvakilpailusta >>>


Häivähdys punaisesta

Vahva kuva, jossa pohjoisen tutut elementit ovat uudella tavalla rakennetussa, taidokkaassa, tummanpuhuvassa vuoropuhelussa keskenään. Kuva suorastaan huokuu mystiikkaa, jota siluettimaiset elementit ja pohjoisen luonnosta poimitut punaisen, vihreän ja harmaan sävyt syleilevät. Hiljainen häivähdys punaisesta on kuva, joka pysäyttää kuuntelemaan kuvaa.

Kuvaaja: nimimerkki Pohjoinen puhuu


Syksyn henkäyksiä koivikossa

Pastellinsävyinen, sadunhohtoinen tulkinta koivikosta, joka suorastaan kutsuu astumaan sisään. Vaaleat, harsomaiset, kameran liikkeen aikaansaamat juovat ovat kuin metsän hengettärien puiden ympärille kietomia huntuja. Runkojen lomassa kuiskivat syksyn heleät keltaisen ja purppuran sävyt kuin maisemamaalarin kevyet siveltimenvedot. Iloista, kevyttä energiaa huokuva tulkinta satujen Lapista.

Kuvaaja: nimimerkki Tapion tytär


Ruskan taikaa

Syksyn vahvoissa väreissä heleästi soiva lähikuvapoiminta Lapin luonnosta. Raikas toteutus, jossa pienten lehtien ja valopallojen pyöreä muotokieli leikittelee. Etualalla terävyysalueella olevien elementtien tarkat yksityiskohdat ja taustan epäterävyysalueen pehmeä estetiikka rakentavat kuvaan rytmiä, jota kuvassa kaikkialla kepeänä helisevät valopallot kehystävät. Kaunis hetki sadunhohtoisessa, kimmeltävässä Lapin ruskan lumossa.

Kuvaaja: nimimerkki Annu