Livia Schweizer, huilu

Livia Schweizer, huilu

Kuva Tuomas Tenkanen

Italian-sveitsiläinen Livia Schweizer aloitti huiluopinnot 8-vuotiaana Livornon konservatoriossa Mauro Rossin oppilaana. Nuorena muusikkona hän voitti Italiassa palkintoja useissa kansallisissa kilpailuissa. Livornosta valmistumisen jälkeen Schweizer jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Mikael Helasvuon luokalla.

Helsinkiin muuton jälkeen Schweizer on osoittanut olevansa erittäin monipuolinen freelance-muusikko, joka nauttii erilaisista ohjelmistoista ja esiintymistilanteista. Hän on ollut mukana monissa nyky- ja kokeilevan musiikin projekteissa ja on tehnyt yhteistyötä monien yhtyeiden kanssa, esimerkkeinä NYKY Ensemblen, Korvat Auki, UMUU-ensemble, Eloa ry ja Tampering. Hän on myös esiintynyt usealla festivaalilla kuten Flow-festivaali, Helsingin Juhlaviikot, UNM-festivaali ja Musica Nova. 

Schweizer soittaa Septad-yhtyeessä, joka keskittyy reaaliaikaisesti sävellettyyn musiikkiin ja Earth Ears Ensemblessa, joka nostaa estradille harvemmin kuultuja nykymusiikkisäveltäjiä.

Schweizer on ollut taiteilijaresidensseissä Outokummun Vanhassa kaivoksessa ja Villa Karossa Grand-Popossa (Benin) ja on viime vuosina keskittynyt improvisointiin ja mahdollisuuksiin saada yleisö mukaan esitykseen ja toimia kommunikaatioväylänä taitelijoiden kanssa eri kulttuureista.

Schweizer on myös aktiivinen orkesterimuusikko. Kahden viime kauden aikana hän on työskennellyt muun muassa Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettan, Turun filharmonisen orkesterin ja Sinfonian Lahden kanssa.

Schweizer suoritti opintovaihdon Etelä-Kalifornian yliopistossa Jim Walkerin luokassa, ja hänellä oli mahdollisuus esiintyä useasti Early Music Ensemblessa Adam Gilbertin johdolla.

Schweizer on Sibelius-Akatemiasta valmistunut huilun ja musiikinpedagogiikan maisteri. Hän opettaa huilunsoittoa International School of Music Finlandissa.

<<< | >>>