Hauskan kojoottitarinan Suomen ensiesitys 29.7. Pyhätunturilla

Hauskan kojoottitarinan Suomen ensiesitys 29.7. Pyhätunturilla

Lapsiperheille suunnattu musiikkia ja kerrontaa yhdistelevä Miten kojootti piti nimensä -teos saa Suomen ensiesityksensä Luosto soi! -festivaalilla perjantaina 29.7. kello 18.30. Opettavainen ja hauska tarina kertoo ylpeästä kojootista, joka menetti mahdollisuuden saada hieno ”sielunimi”.

Tarina on kuvitteellinen kertomus aikojen alusta ja kojootista, johon sopii hyvin vanha suomalainen sanonta ”ylpeys käy lankeemuksen edellä”. Esityksen opetus on helposti siirrettävissä tämän päivän ihmistenkin elämään.

Esitys perustuu amerikkalaisen Jerod Impichchaachaaha’ Tate teokselle kertojalle ja pienelle yhtyeelle. Tate on säveltänyt tarinasta myös kamari- ja orkesteriversion. Teos oli alun perin osa pidempää balettia.

Säveltäjä on syntyperältään Chickasaw-intiaani, joka ammentaa teoksiensa teemoja Amerikan intiaanien kulttuurista. Tate käyttää usein sekä klassisia että perinteisiä soittimia.

Suomenkielisen käännöksen Okanogan-heimon tarinasta Spirit Chief Names the Animal People on tehnyt festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen.

Kertojana on sodankyläläinen lausuntataiteilija Tiinaliisa Multamäki eli Louhistiina. Hän on yhdistellyt aiemminkin lausuntaa niin elävään musiikkiin kuin digitaalisesti tuotettuun äänimaailmaan.

Muusikkoryhmään kuuluvat Livia Schweizer (huilu), Helmi Malmgren (klarinetti), Áron Mojzer (fagotti) ja Lambis Pavlou (piano).

Esityspaikkana on Pyhätunturin Tajukankaan ulkoilmanäyttämö.

Luosto soi! -festivaali järjestetään 27.-31.7.2022 Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Festivaalin teemana on sadut ja myytit. Festivaalin toteuttaa Kuusikko soi ry.

ennakkomyynti 17,50/8 € • ovelta 20/10 €
Aikuisen lipulla mukana pääsee yksi lapsi, alle 5-vuotiaat vapaa pääsy