Aku Sorensen, viulu

Aku Sorensen, viulu

Kuva Riikka Hänninen

Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen on suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti. 

Nuoresta iästään huolimatta Sorensen on ehtinyt johtaa maineikkaita orkestereita Suomessa ja ympäri maailmaa. Viimeaikaisiin yhteistyökumppaneihin kuuluvat muun muassa Lapin Kamariorkesteri, Sinfonia Lahti, Jyväskylä Sinfonia, Lohjan Kaupunginorkesteri ja Jungen Tonkünstler Orchester.

Viulistina Sorensen on saanut kokemusta sekä konserttimestarina että sektiosoittajana lukuisista orkestereista: muun muassa Vaasaan Kaupunginorkesteri, Lapin Kamariorkesteri, Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesteri ja San Franciscon Sinfonian Nuoriso-orkesteri. Sorensen on Helsingin Kamariorkesterin perustajajäsen ja toimii yhtyeen konserttimestarina. 

Sorensen on innokas kamarimuusikko, ja hän toimi viisi vuotta palkitun This End Up -jousikvartetin ykkösviulistina. Hän on soittanut mestarikurseilla ja side-by-side-konserteissa useiden tärkeiden kvartettien kanssa: muun muassa Alben Berg, St. Lawrence, Borromeo, ja Escher kvartetit. 

Vuonna 2020 Sorensen oli finalistina Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailussa osana Kakadu-pianotrioa. Hän on myös uuden musiikin suuri ystävä ja on tilannut ja kantaesittänyt useita teoksia nuorilta säveltäjiltä. 

Sorensen viimeistelee orkesterinjohdon maisteriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Sakari Oramon johdolla. Hänellä on opiskellut myös muun muassa Jorma Panulan, Hannu Linnun, Johannes Schlaeflin, Sir Roger Norringtonin, Peter Eötvösin ja Jukka-Pekka Sarasten kanssa.

Sorensenilla on viulunsoiton kandidaatin tutkinto, jonka hän suoritti Merit Palaksen oppilaana. 

<<< | >>>