Aku Sorensen, viulisti, kapellimestari

Aku Sorensen, viulisti, kapellimestari

Kuva Mario Ramirez

Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen on suomalaisamerikkalainen kapellimestari ja viulisti. Hän on syntynyt Kaliforniassa mutta työskentelee tällä hetkellä pääosin Suomessa. Sorensen viimeistelee opintoja Sakari Oramon kapellimestariluokalla Sibelius-Akatemiassa. Hän on saanut aiemmin ohjausta muitakin kapellimestareilta kuten Jorma Panula, Hannu Lintu, Johannes Schlaefli, Hra Roger Norrington, Peter Eötvös ja Jukka-Pekka Saraste.

Vierailevana kapellimestarina Sorensen on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden kanssa, mm. Lapin Kamariorkesteri, Jyväskylä Sinfonia, Lohjan kaupunginorkesteri, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Turun Filharmoninen Orkesteri ja Tapiola Sinfonietta.

Sorensen on myös musiikkikoulutuksen puolestapuhuja ja on johtanut useita nuoriso-orkestereita, kuten Palo Alton Kamariorkesteri, San Francisco Sinfonian Nuoriso-orkesteri ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteri. Vuonna 2020 hän toimi kapellimestarina Kuule Minä Sävellän projektissa, jossa nuorille tarjoutui mahdollisuus saada omia sävellyksiään ammattiorkesterien kantaesityksiksi.

Sorensen on valmistunut musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta Merit Palaksen luokalta. Hän kuuluu Helsingin kamariorkesterin perustajajäseniin ja toimii orkesterin konserttimestarina. 

<<< | >>>