Vuoden 2022 Luosto soi! -festivaalin teemana sadut ja myytit

Vuoden 2022 Luosto soi! -festivaalin teemana sadut ja myytit

Tarinat tekevät meistä ihmisiä. Niin kauan, kun ihmiset ovat kerääntyneet yhteen, he ovat kertoneet tarinoita, satuja ja taruja. Kaikki ne kertovat meistä ja selittävät ympärillämme olevaa maailmaa. Ne kertovat ihmettelystä ja uskosta, ihmisyyden syvimmistä peloista ja haluista. 

Tarinat yhdistävät maailman kaikki ihmiset. Ja kun haluaa kertoa tarinan ja kielitaidot eivät riitä, pulmaan on helppo ratkaisu: musiikki.

Luosto soi! 2022 käsittelee satuja monesta kulttuurista ympäri maailmaa ja muistuttaa meitä, miten tarinat yhdistävät meidät.  Ohjelmisto rakentuu niin, että se sisältää musiikkia monen eri kulttuurin perusmyyteistä. 

Festivaalilla on mahdollisuus kuulla teoksia, jotka kattavat maailman sen luomisesta kuolintansseihin ja metamorfooseihin. Matkan varrelle mahtuu monia poikkitaiteellisia kokemuksia sekä upeita perinteisiä kamarimusiikkikonsertteja. 

Festivaalin pääkonsertti on lauantai iltapäivänä, kun Ukko-Luosto upealla ulkoilmalavalla nousee iso orkesteri, jota johtaa festivaalin taiteellinen johtaja, kapellimestari Aku Sorensen. 

Satuihin pohjaavalle festivaalille tarvitaan ehdottomasti hyvä perhetapahtuma. Konsertin päätähtenä seikkailee kojootti. Esitys tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokea tarinan kautta muita kulttuureja ja tutustu vielä tänäkin päivänä vaikuttavan säveltäjän teoksia.

Ohjelmistoon mahtuu mukaan myös runoja ja laulun lumoa. 

Konsertit järjestetään Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Konsertteja on jälleen muun muassa ainutlaatuisella luonnon muovaamalla konserttipaikalla Ukko-Luostolla ja Sodankylän 330 vuotta vanha tunnelmallinen hirsikirkko.

Uudempien ja harvemmin kuultujen teosten lisäksi ohjelmistoon sisällytetään myös tuttuja klassikoita.

Festivaali järjestetään 28.-31.7.2022. Ohjelmisto julkaistaan helmikuun 2022 alussa.

Festivaalin järjestää Kuusikko soi ry.